Noile echipe de negociere și-au susținut pozițiile dinainte de suspendarea discuțiilor.

Negocierile de marți privind viitorul șef al Parchetului European au avut loc prin videoconferință. Fiecare parte și-a susținut poziția dinainte de suspendarea negocierilor, pe perioada verii, PE pentru Kovesi și Consiliul UE pentru francezul Jean-Francois Bohnert.

Discuțiile se vor muta joi în Consiliul COREPER, unde Finlanda, deținătoarea președinției Consiliului UE, va încercat să ”testeze” ce susținere are Kovesi în rândul statelor membre, citează Hotnews surse apropiate Consiliului UE.

Negocierile de marți au fost primele după instalarea noului Parlament European.

Noua echipa de negociere care o susține pe fosta șefă a DNA este formată din preşedintele Comisiei de control bugetar (CONT), Monika Hohlmeier, (Germania, PPE), preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile (LIBE), Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Spania), şi vicepreşedintele comisiei LIBE, Maite Pagazaurtundua (Spania, Renew Europe).

Negociatorii Consiliului UE sunt ambasadorii Finlandei, Portugaliei și Croației.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE, a declarat, marți, că „lucrurile merg foarte bine” pentru Laura-Codruța Kövesi, după runda de negocieri de marți.

„Astăzi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european. Vă spun că lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastră, Laura-Codruța Kövesi”, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan.

El a precizat că următorul pas este joi, când Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul și atunci ar putea fi și o decizie.

”Dacă va exista o decizie joi, cu siguranță va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie”, a mai scris Mureșan.

Citeşte şi:

Cine face parte din echipa care va negocia pentru ca Laura Codruța Kovesi să fie procuror-șef european

Contracandidatul lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european, desemnat oficial la șefia Parchetului Financiar din Franţa

Viorica Dăncilă explică de ce nu o susține pe Kovesi: ”Dacă va fi o problemă factura o vom plăti ca țară”

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens