Mergi direct la conținut »
S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie

S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie

S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie. Și fostul şef al SRI George Maior va fi audiat pe 27 februarie la Comisia parlamentară de control al Serviciului, a anunţat marţi preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

De Valentina Postelnicu,

Primul care va veni la audieri, săptămâna viitoare, va fi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Pentru săptămâna viitoare, marţi, pe data de 20 februarie, va fi invitat la comisie domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Domnia sa a şi confirmat”, a spus președintele comisiei, Claudiu Manda, la Parlament.

Despre audierea lui Tăriceanu, Manda a spus că este vorba despre „aspecte” care vizează activitatea acestuia discutate în Comisie.

„Sunt aspecte care vizează activitatea domnului Tăriceanu discutate în comisie – atunci când era prim ministru al României şi era membru în CSAT – şi au fost elemente care au legătură cu activitatea SRI şi cu CSAT şi – doi – cred că sunt elemente pe care domnul Tăriceanu le are de adus în atenţia Comisiei şi pe care Comisia le poate lămuri, verifica prin corespondenţa pe care o face cu SRI”, a explicat Manda.

Potrivit acestuia, „sunt aspecte de lămurit” atât în ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu-Tăriceanu, cât şi pe George Maior, Florian Coldea şi Traian Băsescu.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

El a precizat că pe data de 27 februarie a confirmat deja prezența la audieri George Maior, urmând ca la o săptămână după, pe 6 martie, să vină la comisie fostul prim-adjunct al șefului SRI, Florian Coldea.

”În săptămâna următoare o să-i propunem domnului preşedinte Traian Băsescu să vină la comisie când îi permite timpul domniei sale şi în contextul în care putem să avem şedinţă de comisie – ne-am dori să fie data de marţi, să vedem dacă domnul Traian Băsescu poate să fie pe 13 martie la comisie, urmând ca după aceea celelalte persoane despre care s-a vorbit în spaţiul public să stabilim când le invităm”, a precizat Claudiu Manda.

Citește și: Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scandalului care vizează DNA

Close
Închide
  Close