13 Feb. 2018 18:29 , de Valentina Postelnicu

S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie

Distribuie

S-au stabilit audierile în comisia SRI: Tăriceanu, chemat pe 20 februarie, Florian Coldea, pe 6 martie. Și fostul şef al SRI George Maior va fi audiat pe 27 februarie la Comisia parlamentară de control al Serviciului, a anunţat marţi preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

Primul care va veni la audieri, săptămâna viitoare, va fi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Pentru săptămâna viitoare, marţi, pe data de 20 februarie, va fi invitat la comisie domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Domnia sa a şi confirmat', a spus președintele comisiei, Claudiu Manda, la Parlament.

Despre audierea lui Tăriceanu, Manda a spus că este vorba despre „aspecte” care vizează activitatea acestuia discutate în Comisie.

„Sunt aspecte care vizează activitatea domnului Tăriceanu discutate în comisie – atunci când era prim ministru al României şi era membru în CSAT – şi au fost elemente care au legătură cu activitatea SRI şi cu CSAT şi – doi – cred că sunt elemente pe care domnul Tăriceanu le are de adus în atenţia Comisiei şi pe care Comisia le poate lămuri, verifica prin corespondenţa pe care o face cu SRI”, a explicat Manda.

Potrivit acestuia, „sunt aspecte de lămurit” atât în ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu-Tăriceanu, cât şi pe George Maior, Florian Coldea şi Traian Băsescu.

El a precizat că pe data de 27 februarie a confirmat deja prezența la audieri George Maior, urmând ca la o săptămână după, pe 6 martie, să vină la comisie fostul prim-adjunct al șefului SRI, Florian Coldea.

'În săptămâna următoare o să-i propunem domnului preşedinte Traian Băsescu să vină la comisie când îi permite timpul domniei sale şi în contextul în care putem să avem şedinţă de comisie – ne-am dori să fie data de marţi, să vedem dacă domnul Traian Băsescu poate să fie pe 13 martie la comisie, urmând ca după aceea celelalte persoane despre care s-a vorbit în spaţiul public să stabilim când le invităm”, a precizat Claudiu Manda.

Citește și: Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scandalului care vizează DNA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, miercuri, 19 septembrie 2018. Scorpionii trag unele concluzii greșite
Loading...
Comentarii