MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Samsung estimează un profit de 14 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, cel mai mare din istorie

Distribuie

Samsung Electronics estimează un profit operațional de 14,1 miliarde de dolari pentru perioada octombrie-decembrie 2017, cel mai mare din istorie, scrie Reuters. Rezultatul este cu 64% mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă din 2016.

Divizia de memorii este responsabilă de acest rezultat colosal al gigantului coreean deoarece există o mini-criză la nivel mondial, iar prețurile acestora au crescut masiv în ultimul an.

Pe de altă parte, acțiunile Samsung au scăzut cu 4% pe bursa de a Seul, deoarece câștigul anunțat este puțin sub estimările analiștilor. De asemenea, veniturile previzionate de către Samsung ar urma să se situeze la 61,6 miliarde de dolari, tot puțin sub estimările experților.

Pe de altă parte, analiștii cred că veniturile și profitul puțin mai slabe vin din aprecierea won-ului, moneda națională a Coreei de Sud, dar și din acordarea de bonusuri în segmentul de semiconductori.

Samsung va lansa în acest an un smartphone cu ecran pliabil. Acesta va avea ecran de 7,3 inchi OLED, care se ”împăturește”. Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

De asemenea, gigantul coreean este și cel mai mare producător de televizoare la nivel mondial, dar și unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice.

Situația Apple afectează și Samsung

Recent, au apărut tot mai multe informații care arată și că vânzările noilor iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt mai slabe decât preconiza inițial Apple. Acest lucru impactează mai departe Samsung, care este furnizor de ecrane și memorii pentru Apple.

Citește mai multe despre Apple, Coreea de Sud și Samsung pe Libertatea.

Comentarii