De Andreea Radu,

„Cu tristețe, raportăm că un rezident din Tulare a murit, decesul lui fiind suspectat că are legătură o boală pulmonară severă asociată vapatului”, a transmis un angajat al Departamentului de Sănătate Publică, potrivit mirror.co.uk.

Acesta este cel de-al doilea deces asociat cu utilizarea țigărilor electronice din California. Celelalte decese s-au înregistrat în Indiana, Illinois, Kansas, Minnesota și Oregon. Mulți dintre cei care au murit sufereau de condiții medicale preexistente.

Aproximativ 400 de persoane din SUA suferă de o boală pulmonară care este potențial legată de utilizarea țigărilor electronice, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Anchetatorii încă încearcă să înțeleagă care sunt cauzele acestor boli. Între timp, oficialii din domeniul sănătății au avertizat oamenii să nu cumpere produse de vapat de pe stradă și să nu folosească ulei derivat din marijuana.

Avertismentul oficialilor vine după ce New York-ul a devenit al doilea stat care a interzis, majoritatea aromelor pentru țigările electronice.

La începutul lunii septembrie, Michigan a devenit primul stat american care interzice țigările electronice cu arome pentru a diminua fenomenul vapatului în rândul tinerilor. Măsura are ca scop interzicerea vânzării oricărui tip de țigări electronice în magazine sau pe Internet.

Citeşte şi:

Valul misterios de decese și îmbolnăviri asociate vapatului continuă să crească. Experții sunt bulversați

New York interzice de urgență majoritatea aromelor pentru țigările electronice după creșterea deceselor și îmbolnăvirilor asociate vapingului

O femeie a ajuns în comă din pricina obiceiului de a vapa. Țigările electronice i-au distrus plămânii

Un tânăr de 18 ani care fuma țigări electronice are acum plămânii unui om de 70 de ani! Care sunt simptomele bolii misterioase provocate de vapat

Țigările electronice cu arome, interzise în Michigan. E primul stat american care ia măsuri împotriva vapatului

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare