MENIU CAUTĂ
06 Iun. 2018 20:09 , de Cristian Simion

Șapte romi din Berevoești care țineau oameni sclavi in lanțuri au ajuns după gratii. Au primit pedepse de până la opt ani și opt luni de închisoare

Distribuie

Șapte romi din Berevoești care țineau oameni sclavi in lanțuri au ajuns după gratii, miercuri, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Pitești i-au condamnat la pedepse de până la opt ani și opt luni de închisoare. În total, 12 persoane au fost condamnate definitiv în acest caz care a oripilat o țară întreagă.

La doi ani de la deschiderea dosarului privind cazurile de sclavie de la Berevoești, județul Argeș, miercuri s-au dat ultimele sentințe pentru exploatatorii de oameni. Iar condamnările sunt: patru bărbați și trei femei, neamuri între ei, au primit pedepse pornind de la patru ani și până la opt ani și opt luni de închisoare.

Miercuri după-amiază, polițiștii au mers la Berevoești și i-au săltat pe stăpânii de sclavi de acasă pentru a pune în executare mandatele emise în urma condamnărilor definitive.

În plus, stăpânii de sclavi trebuie să le achite victimelor care s-au constituit părți civile în acest dosar sume de 20.000 de euro ca daune pentru suferințele și umilințele îndurate.

Cei șapte condamnați miercuri sunt ultimii din totalul de 13 membri ai familiilor de romi care țineau oameni În lanțuri și îi obligau să presteze cele mai înjositoare munci. În toamna anului trecut, alți cinci exploatatori, între care o femeie, au primit pedepse ceva mai ușoare, de până la cinci ani și patru luni de închisoare.

Citește și: Cristi Borcea vrea să fie liber pentru că are șapte copii. Instanța i-a dat un răspuns uluitor

Citește mai multe despre berevoiesti, inchisoare și romi pe Libertatea.

Comentarii