MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 10:02

Șapte senatori americani cer Departamentului de Justiție să verifice activitățile lui Giuliani. Ce spun despre scrisoarea trimisă lui Iohannis

Distribuie

Șapte senatori americani au cerut Departamentului de Justiție să verifice activitățile lui Rudolph Giuliani în favoarea unor entități străine. Aceștia fac referire și la scrisoarea transmisă lui Iohannis, în care avocatul critică anchetele anticorupție din țara noastră.

Cei șapte senatori americani vor ca Departamentului de Justiţie să verifice dacă Rudolf Giuliani a respectat regulile Foreign Agents Registration Act, în urma relatărilor recente din presă care sugerează că acesta a „desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine”.

Aceștia susțin că relatările recente din presă sugerează că Giuliani a „desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine”, ceea ce ar impune înregistrarea sa ca agent străin, relatează The Washington Post.

cei șapte senatori arată în scrisoarea trimisă Departamentului de Justiție că Giuliani a lucrat, din aprilie, în calitate de avocat al preşedintelui Trump, în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Totodată, ei afirmă că, de când nu mai este primar al oraşului New York, de la sfârşitul lunii decembrie 2001, Rudolf Giuliani a fost angajat ca avocat şi consilier strategic. El nu a depus niciodată actele FARA, potrivit Departamentului de Justiţie. Giuliani a spus în trecut că activităţile sale nu impun această cerinţă deoarece nu influenţează politica SUA.

Senatorii americani fac referire şi la scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o autorităţilor din România, fiind plătit pentru acest serviciu de către firma de consultanţă Freeh International Solutions, condusă de fostul director al FBI Louis Freeh.

„La cererea firmei, domnul Giuliani i-a scris preşedintelui României, criticând anchetele anticorupţie din ţară şi având o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA”, spun senatorii democraţi.

Rudolf Giuliani a catalogat drept inutil demersul senatorilor americani, pentru că nu vor găsi nimic ilegal.  Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze cererea senatorilor de a face o investigaţie.


Citește și:

Războiul Palatelor. Care au fost momentele de conflict dintre președinte și premier și cine a câștigat

Citește mai multe despre rudolph giuliani și scrisoare pe Libertatea.

Comentarii