Mergi direct la conținut »
Sărăcia din Coreea de Nord: copiii sunt forțați să strige numele liderului suprem, în timp ce se confruntă cu foamete
Ştiri Libertatea > Ştiri > Sărăcia din Coreea de Nord: copiii sunt forțați să strige numele liderului suprem, în timp ce se confruntă cu foamete

Sărăcia din Coreea de Nord: copiii sunt forțați să strige numele liderului suprem, în timp ce se confruntă cu foamete

Jurnaliștii britanici de la „The Mirror” au realizat un reportaj în Coreea de Nord, unde au fost supravegheați îndeaproape de agenții regimului în timp ce voiau să vadă cum trăiesc oamenii obișnuiți. Au aflat că nord-coreenii se chinuie să supraviețuiască,  în timp ce propagandiștii vor să promoveze în lume imaginea unei țări puternice conduse de Kim Jong-un.

Clădirile strălucitoare din Phenian reprezintă imaginea perfecțiunii nord-coreene pe care Kim Jong-un vrea să o arate lumii. Lângă blocurile turn din capitala Coreei de Nord au fost înălțate monumente ale dictatorilor Kim Il-sung și Kim Jong-il, scrie The Mirror.

Sărăcia din Coreea de Nord. Imagine din timpul unei parade organizate în Phenian

Imagine din timpul unei parade organizate în Phenian

Pe clădiri și pe drumuri sunt afișate mesaje de propagandă prin care oamenii sunt instruiți să onoreze „sacrificiul” făcut de liderii lor în lupta cu imperialiștii japonezi și americani.

„Publicitatea este interzisă complet. Televiziunea publică de stat are ca scop răspândirea propagandei cosmetizată în știri și divertisment, pentru a spori popularitatea lui Kim Jong-un. (…) Copiii sunt forțați să strige în mod repetat numele liderului suprem și să-și dedice viața pentru a-l servi și pentru a onora memoria marilor conducători Kim Il-sung și Kim Jong-il. Toate acestea în ciuda unui război devastator, a foametei și a izolării”, potrivit jurnaliștilor britanici.

Cea mai înaltă clădire din Phenian este hotelul Ryugyong, care are 330 de metri înălțime și 105 etaje. Pe ecranul LED montat pe fațadă sunt afișate mesaje de propagandă care pot fi văzute de la kilometri depărtare în Phenian.

Potrivit The Mirror, construirea hotelului a costat aproape 600 de milioane de euro, însă clădirea nu are etaje.

Imaginea Capitalei contrastează, însă, cu viața dură pe care o duc oamenii în socialismul promovat de Kim Jong-un. Țăranii fac munci istovitoare deoarece culeg recoltele cu mâinile goale.

Jurnaliștii spun că au călătorit opt zile în Coreea de Nord și au ajuns în localități situate la mai mult de 200 de kilometri de capitală pentru a înțelege cum regimul de la Phenian conduce țara cu o mână de fier.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

„În timp ce Kim Jong-un își etalează puterea militară devastatoare pentru a-și încorda mușchii amenințător față de Occident, supușii săi mor de foame. În afara Phenianului, unde locuiesc trei milioane de oameni care fac parte din «elita» spălată pe creier, există o populație rurală nefericită formată din 20 de milioane de muncitori care duc o viață mizerabilă”, scriu jurnaliștii de la Mirror.

Mii de hectare sunt lucrate fără utilaje agricole în țara în care pretinde să fie una dintre cele mai dezvoltate din lume și care se mândrește cu capacitatea sa de a lansa un atac nuclear asupra dușmanilor său, au constatat ziariștii britanici.

Militarii supraveghează frecvent munca țăranilor care ajung să trăiască cu frică. În prezența soldaților, oamenii se prefac că sunt ocupați, chiar dacă în realitate nu e nimic de făcut.

„Am văzut o femeie ridicând un băț și uitându-se în pământ după ce a fost certată de un oficial, o dovadă a nivelului de frică ce există în această țară distopică”

Ambițiile nucleare a lui Kim Jong-un au împovărat țara în condițiile în care relațiile comerciale au fost interzise din cauza sancțiunilor.

Întâlnirea liderului nord-coreean cu președintele american Donald Trump ar fi trebuit să fie un nou început nou pentru țară, după ce dictatorul a promis să renunțe la planurile nucleare și să-și ducă țara pe drumul dezvoltării economice”

Cu toate acestea, oficialii din domeniul Apărării susțin că regimul de la Phenian folosește „tactici înșelătoare pentru a evita sancțiunile ONU” și că dictatorul Kim Jong-un nu are de gând să renunțe la capacitățile nucleare.

O imagine realizată satelit cu o bază din apropiere de Phenian arată că regimul construiește una sau probabil două rachete balistice internaționale. E vorba despre armamentul la care Kim Jong-un ar trebui să renunțe pentru a evita aplicarea unor sancțiuni și mai dure.

sursă foto: North Photo


Citește și Libertatea a vorbit cu primarul care i-a numit pe români „beţivi şi puturoşi”: „Când mă duc după oameni, eu asta găsesc pe la cârciumi”


 

Close
Închide
  Close