“Oamenii au petrecut toată noaptea, a fost ca la un meci de fotbal”, a declarat Jelena Ascic, corespondent al postului public sloven de televiziune, Radiotelevizija Slovenija.

O parte dintre cei 4.500 de locuitori ai orăşelului Sevnica, dar şi din Ljubljana, capitala ţării, au agăţat drapele americane la ferestre. „Mă aștept ca ea să viziteze Sevnica pe viitor”, a mai spus jurnalista, precizând că s-ar putea ca o stradă să primească numele viitoare prime doamne.

Într-un  restaurant din Sevnica, proprietarii au chiar desertul Melania, în onoarea acesteia, slovenii fiind convinși că vor țara lor va deveni mai cunoscută în lume datorită Melaniei Trump. Jelena Ascic susține că oamenii sunt divizați și spun că americanii au avut de ales dintre „două rele”, iar Hillary Clinton nu este mai bună decât Donald Trump, ea e doar mai politicoasă și mai puțin vulgară. Însă indiferent de afilierea politică, aceasta este o zi mare pentru Slovenia. “Acum avem o Primă Doamnă. Unii glumesc că acum mica Slovenie deţine jumătate din Casa Albă”, mai spune Ascic.