MENIU CAUTĂ

VIDEO | Satul în care copiii fumează cu ocazia unei sărbători religioase. Chiar părinții îi încurajează

Distribuie

În fiecare an, pe 6 ianuarie, în Vale de Salgueiro, un sat din nord-estul Portugaliei, părinții le dau țigări copiilor lor pentru a celebra Epifania Domnului. 

Deși tradiția este veche de sute de ani, nu știe nimeni exact care este semnificația ei. Obiceiul din satul portughez a scandalizat străinii care condamnă comportamentul dăunător al părinților copiilor.

Localnici își apără tradiția, iar primarul satului, Carlos Cadavez, a explicat pentru AFP că tradiția a fost creată pentru a sărbători „emanciparea băieților”, potrivit euronews.com.

„Odată ce băieții au ajuns la vârsta de 14 sau 15 ani, băieții fumează o țigară pentru că, așa cum se spune în sat, au devenit bărbați. Pentru noi, celebrarea acestei zile este foarte importantă”, a spus primarul.

De Epifania Domnului (Bobotează) creștinii occidentali sărbătoresc vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus. În alte locuri, în această zi preoții aruncă o cruce în râu și bărbații se întrec să o recupereze din apă.


Oficialii europeni, trataţi precum „prinţii” la Bucureşti. Meniu cu sarmale şi vin românesc. Cravate şi ii tradiţionale, oferite cadou de către Guvern


Citește mai multe despre Copii pe Libertatea.

Comentarii