Mergi direct la conținut »
VIDEO | Satul în care copiii fumează cu ocazia unei sărbători religioase. Chiar părinții îi încurajează
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

VIDEO | Satul în care copiii fumează cu ocazia unei sărbători religioase. Chiar părinții îi încurajează

În fiecare an, pe 6 ianuarie, în Vale de Salgueiro, un sat din nord-estul Portugaliei, părinții le dau țigări copiilor lor pentru a celebra Epifania Domnului. 

Deși tradiția este veche de sute de ani, nu știe nimeni exact care este semnificația ei. Obiceiul din satul portughez a scandalizat străinii care condamnă comportamentul dăunător al părinților copiilor.

Localnici își apără tradiția, iar primarul satului, Carlos Cadavez, a explicat pentru AFP că tradiția a fost creată pentru a sărbători „emanciparea băieților”, potrivit euronews.com.

„Odată ce băieții au ajuns la vârsta de 14 sau 15 ani, băieții fumează o țigară pentru că, așa cum se spune în sat, au devenit bărbați. Pentru noi, celebrarea acestei zile este foarte importantă”, a spus primarul.

De Epifania Domnului (Bobotează) creștinii occidentali sărbătoresc vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus. În alte locuri, în această zi preoții aruncă o cruce în râu și bărbații se întrec să o recupereze din apă.


Oficialii europeni, trataţi precum „prinţii” la Bucureşti. Meniu cu sarmale şi vin românesc. Cravate şi ii tradiţionale, oferite cadou de către Guvern


Close
Închide
  Close