Mergi direct la conținut »
Scandal monstru în Gara de Nord din București! Motivul pentru care mai mulți pasageri s-au pus în fața unei locomotive
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Scandal monstru în Gara de Nord din București! Motivul pentru care mai mulți pasageri s-au pus în fața unei locomotive

Pasagerii unui tren, care trebuia să plece vineri dimineața din Gara de Nord din Capitală, au recurs la un gest extrem pentru a opri garnitura să se pună în mișcare. Oamenii s-au așezat în fața locomotivei, fiind furioși pentru că nu mai aveau loc în tren, deși au cumpărat bilete.

Trenul trebuia să ajungă la Craiova. Pasagerii au fost anunțați de CFR că garnitura nu va fi suplimentată, aceasta fiind formată din locomotivă și două vagoane. Martorii spun că peste 30 de oameni au rămas pe peron pentru că nu mai aveau loc în tren, chiar dacă au cumpărat bilete, dar fără locuri rezervate, adică în picioare.

Liana, o persoană care și-a condus un apropiat la tren, povestește că trenul a ajuns la București cu o întârziere de o oră și 20 de minute, iar imediat pasagerii au dat buzna în vagoane.

„Şeful trenului le-a spus oamenilor să urce în tren aşa cum pot, chit că erau unii cu copii mici. Să se împingă ca să încapă cu toţii, cei dinăuntru să meargă în interiorul vagonului pe coridor, să facă şi celorlalţi loc. Dar nu aveai unde pune piciorul în tren, unde să te mai duci?”, arată Liana.

Enervați la culme de situație, cinci oameni s-au pus în fața locomotivei. Imediat, 25 de paznici, agenți de poliție și forțe de ordine și-au făcut apariția la peron pentru a detensiona situația. Totuși, oamenii au refuzat să plece din loc, iar CFR a decis în ultimul moment să monteze încă un vagon.

„Oamenii au făcut front comun, în faţa lipsei de respect cu care au fost trataţi. Aşa au reuşit să schimbe lucrurile, pentru c-au luat atitudine, foarte civilizat, dar hotărâţi”, a mai povestit Liana.

În total, garnitura a adunat peste o oră și jumătate întârziere. În interiorul vagoanelor nu a existat căldură, călătorii fiind nevoiți să țină pe ei gecile groase și căciulile.


CITEȘTE ȘI: Cât costă o moarte de om. Fostul stelist Alex Marcă a pierdut definitiv toate procesele legate de dispariția fiului său, Eric, decedat într-un spital din Finlanda. „Am vrut să ne sinucidem după ce ni l-au omorât!”


 

Close
Închide
  Close