Mergi direct la conținut »
Scandal pe monedele aruncate în Fontana di Trevi, de la Roma. Ce vrea primăria să facă cu banii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scandal pe monedele aruncate în Fontana di Trevi, de la Roma. Ce vrea primăria să facă cu banii

Scandal pe monedele aruncate în Fontana di Trevi, de la Roma. Ce vrea primăria să facă cu banii

Primăria Romei și o organizație a Bisericii Romano-Catolice se ceartă pentru banii aruncați de turiști în Fontana di Trevi, cunoscuta atracție turistică din capitala Italiei.

O dispută a izbucnit între municipalitate și biserică cu privire la destinația banilor din fântână. În fiecare an, aproximativ 1,5 milioane de euro sunt adunați din interiorul fântânii, aceștia fiind oferiți, în mod tradițional, unei organizații caritabile, cu scopul de a-i ajuta pe nevoiași.

Mai nou, Virginia Raggi, primarul orașului dorește ca banii să fie investiți în infrastructura orașului, chiar dacă an de an, banii se duceau către organizația catolică Caritas. Reprezentanții ong-ului arată că decizia îi va afecta pe cei săraci, scrie BBC.

„Nu am prevăzut acest rezultat. Încă sper că nu va fi final”, a spus Benito Ambarus, șeful Caritas, pentru o publicație oficială a bisericii romano-catolice. Sâmbătă, în aceeași publicație, a apărut un articol critic la adresa primăriei, cu un titlu sugestiv: „Banii luați de la cei mai săraci”.

Pe de altă parte, consilierii municipali au aprobat schimbarea prevăzută să se producă în luna aprilie.

Locuitorii orașului Roma sunt nemulțumiți de decizia primăriei și cer municpalității să renunțe la această decizie.

Raggi a devenit primarul Romei în urmă cu trei ani, după ce a candidat din partea Mișcării 5 Stele, popularitatea ei fiind în scădere în urma eșecului de a aborda probleme grave ale orașului.

Locuitorii Romei au protestat în fața primăriei, în luna octombrie, pentru a cere primarului să rezolve problema colectării deșeurilor și curățarea drumurilor.

Fontana di Trevi a fost construită în urmă cu 300 de ani și este un simbol al Romei, fiind vizitată de milioane de turiști anual.


CITEȘTE ȘI: Cum a reușit un hacker să lase o țară întreagă fără internet


 

Close
Închide
  Close