Mergi direct la conținut »
Scaunul Papei, făcut de un tâmplar din Răducăneni. Cum arată jilțul din lemn masiv Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Scaunul Papei, făcut de un tâmplar din Răducăneni. Cum arată jilțul din lemn masiv

Scaunul Papei, făcut de un tâmplar din Răducăneni. Cum arată jilțul din lemn masiv

Scaunul Papei a fost construit deja la Iași. Papa Francisc se va așeza în timpul vizitei de la Iași într-un scaun special, confecționat de un tâmplar din Răducăneni. Cătălin Hădăr a lucrat la acest scaun trei săptămâni şi a folosit stejar masiv şi tei.

De Mihai Niculescu,

Tâmplarul a fost rugat de către reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice să realizeze manual scaunul, pentru care s-a folosit stejar masiv, dar şi tei. Cătălin Hădăr a fost ales de clerici întrucât a mai realizat lucrări similare în diverse biserici din Iași. Tâmplarul de 45 de ani a făurit scaunul papei în atelierul propriu şi spune că a lucrat la el aproximativ trei săptămâni, arată ziaruldeiasi.ro.

Acesta este scaunul Papei

Acesta este scaunul Papei

Este din stejar masiv, însă avem şi o bucată de lemn de tei pentru stema papală, care a fost sculptată manual. Restul e catifea albă, specifică papei. Am mers pe ceva simplu, pentru că papa nu este adeptul lucrurilor măreţe, ci a celor simple. A fost o muncă grea, dar plăcută. A fost ceva unic pentru că nu faci de două ori în viaţă astfel de lucrări”, a spus Cătălin Hădăr.

Tâmplarul a mai realizat special pentru vizita papei la Iaşi şi un prezidiu, de la care suveranul pontif va rosti discursul pentru credincioşi. În plus, a mai făcut şi un suport de icoană care va fi amplasat pe scena pe care va urca Papa Francisc.

Papa Francis este așteptat la Iași pe 1 iunie, urmând a susține un discurs în fața Palatului Culturii.

Sursa imaginilor: ziaruldeiasi.ro


Citește și: Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”


 

Close
Închide
  Close