MENIU CAUTĂ
10 Iun. 2018 15:04

Școala în care a învățat Ion Creangă va deveni muzeu. Transformarea costă aproape 130.000 de euro, bani nerambursabili

Distribuie

Școala în care a învățat Ion Creangă va deveni muzeu. Școala veche din Broșteni, Suceava va fi transformată în obiectiv turistic, printr-o finanțare nerambursabilă de 129.898 Euro. Aici și-a trăit marele scriitor primii ani din viață, povești evocate în epopeea ”Amintiri din copilărie”

Investiția este de o valoare inestimabilă pentru comunitatea locală căci aceste locuri sunt legate de copilăria marelui scriitor Ion Creangă. Autoritățile locale anunță că a fost aprobată finanțarea pentru Proiectul ”Amenajare Muzeu Ion Creangă în clădire existentă (școala veche sub coastă), oraș Broșteni, județul Suceava”, cu o valoare nerambursabilă de 129.898 Euro, arată stiridinbucovina.ro.

Broşteni a rămas la statutul de comună până în anul 2004, când a fost ridicat la rangul de oraş. Cele mai importante obiective turistice din oraş sunt Biserica din lemn „Sfântul Nicolae” cunoscută şi sub denumirea de Biserica – muzeu „Ion Creangă”, construită în anul 1779.

Urmează casa administratorilor Domeniilor Coroanei (1895), Şcoala din Holdiţa (1905), Cuptorul de ars var din Dârmoxa (1924) şi Piatra simbolică „Ion Creangă”. Aceasta din urmă aduce aminte de scena din „Amintiri din copilărie” în care casa Irinucăi este dărâmată de un bolovan.

Sursa foto:stiridinbucovina.ro


REPORTAJ VIDEO | 100 de ani de la Marea Unire, 100 de Românii paralele


 

Citește mai multe despre Ion Creangă pe Libertatea.

Comentarii