De Ana Hațeg,

Autoritatea suedeză care se ocupă de protejarea datelor personale a amendat unitatea de învățământ cu 20.000 de dolari pentru utilizarea acestui software pe elevi, pentru a ține evidența prezenței lor.

Reprezentanții școlii din Skelleftea, un oraș din nordul Suediei, susțin că au obținut permisiunea elevilor și a părinților lor pentru utilizarea software-ului pe o perioadă de trei săptămâni. Dar Autoritatea Suedeză pentru Protecția Datelor (DPA) susține că școala a încălcat mai multe articole din Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), scrie Business Insider.

Școala a desfășurat un program pilot care a urmărit 22 de elevi pe parcursul a trei săptămâni, înregistrând fața fiecărui elev atunci când intra în sala de clasă.

„Recunoașterea facială este o tehnologie încă de la început, dar dezvoltarea ei este rapidă. Prin urmare, din punctul nostru de vedere este foarte important să clarificăm modalitatea de folosire a acesteia”, a declarat directorul general al Autorității suedeze pentru protecția datelor, Lena Lindgren Schelin.

Agenția concluzionează că tehnologia de recunoaștere facială interferează cu integritatea și intimitatea elevilor prin monitorizarea vieții lor de zi cu zi și spune că există modalități mai puțin intruzive de a monitoriza prezența.

Este pentru prima dată când în Suedia se aplică o amendă pentru încălcarea GDPR.

Citeşte şi:

Poliția de frontieră din China instalează aplicații de supraveghere în telefoanele turiștilor. Oficialii chinezi nu au dat explicații despre măsurile de securitate

Facebook, Google și Microsoft, apel către Amazon să nu-și vândă programul de recunoaștere facială poliției

Amazon vrea ca SUA să monitorizeze imigranții cu ajutorul recunoașterii faciale

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat