De Cristina Sterian,

„Vor fi controale în toată țara. În unele județe au început deja, în altele nu, că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situație în Suedia. Ne-au contactat la minister și de aceea verificăm toate școlile sanitare posliceale. Nu scapă nimeni…în sensul pozitiv. Dacă sunt lucruri de îndreptat, trebuie să se îndrepte”, a spus astăzi, la Buzău, ministrul Ecaterina Andronescu, aflată în județ la invitația primarului Constantin Toma.

Ministrul Educației a adăugat că nu este o anumită școală sanitară postliceală ținta acestor controale, ci toate unitățile de acest gen vor fi verificate.

„Vor trece toate prin procesul de control”, a spus ministrul.

La Buzău, verificările la școlile postliceale sanitare au început din cursul acestei săptămâni.

„Efectuăm acţiuni de verificare la toate unităţile din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică având drept obiective urmărirea calificărilor pe ani de studiu, dacă sunt autorizate/ acreditate pentru anii 2018-219, efectuăm o sinteză a tututor inspecţiilor şcolare generale, tematice, evaluări externe, în ultimii doi ani, precum şi verificarea graficelor anuale a stagiilor de practică pe specializări, pe grupe de pregătire. De asemenea, aceste grafice le verificăm pentru ultimii doi ani. Vom mai verifica evidenţa actelor de studii eliberate începând din 2016 şi conformitatea cu cataloagele şi registrele matricole”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Nela Wamsiedel.

În judeţul Buzău funcționează şase unităţi postliceale cu profil sanitar.

Citește și: INTERVIU / Vlad Voiculescu: „A murit rușinea! Administrațiile sunt pline de proști și de hoți!” – VIDEO