Mergi direct la conținut »
Scriitor asasinat în fața casei sale. Un motocilist a tras 13 gloanțe asupra lui
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scriitor asasinat în fața casei sale. Un motocilist a tras 13 gloanțe asupra lui

Scriitor asasinat în fața casei sale. Un motocilist a tras 13 gloanțe asupra lui

Scriitorul irakian Alaa Mashzoub, în vârstă de 50 de ani, a fost asasinat sâmbătă, 2 februarie, în faţa locuinţei sale din Karbala, într-o zonă care era considerată sigură. Un motociclist a tras asupra sa 13 gloanţe.

De Dragoș Tănase,

Doi atacatori au venit la locuinţa scriitorului, cu motocicletele, însă doa runul dintre ei a tras 13 gloanțe asupra sa, potrivit Reuters.

Asociaţia Scriitorilor Irakieni a condamnat atacul şi a acuzat autorităţile că nu fac tot ce trebuie pentru a-i proteja pe intelectuali.

Alaa Mashzoub a scris mai multe romane, între care se numără „Haosul naţiunii” şi „Crimă pe Facebook”. A primit câteva premii pentru literatură, dar şi pentru documentare pe care le-a realizat.

Era un critic al corupției din Irak, dar și al violențelor comise de milițiile islamiste. În 2017, s-a făcut remarcat printr-o postare pe Facebook în care îl critica pe liderul spiritual suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khomeini.

Anul trecut, în noiembrie, a murit scriitorul și scenaristul William Goldman, de două ori premiat cu Oscar. Apoi, o lună mai târziu, s-a stins și celebrul Amos Oz. Scriitorul israelian suferea de cancer.

FOTO – Arab News via Facebook


Citește și… Actorul Vladimir Găitan, memorabil la 72 de ani! „Mă simt boșorog, vorba lui Piersic. Sper să mai trag de mine 2-3 ani”


 

Close
Închide
  Close