ACTUALIZARE: „În aceste zile, un suflet tânăr, care putea fi salvat, a plecat dintre noi. Suntem cu toții cuprinși de revoltă, pentru că așa ceva se putea evita”, a declarat premierul la finalul ședinței.

Principalele declarații ale premierului:

  • I-am cerut domnului Moga să se întoarcă la Caracal și să coordoneze activitatea azi și în zilele următoare.
  • Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru consultarea românilor în privința înăspririi măsurilor în cazurile de crimă, viol și pedofilie.
  • Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor ineficiențelor legislative. Vrem ca în 15 zile să avem concluzii și un plan de acțiune.
  • I-am demis deja pe Șeful Poliției Române, pe șeful adjunct de la Poliția Olt și pe sub-prefectul de Olt. L-am chemat pe prefectul de Olt din concediu pentru a-l demite. Vor fi demiși toți cei care au gestionat prost situația.
  • Cer un raport minut cu minut cum a acționat fiecare pe baza competențelor lor.
  • Cer o atitudine responsabilă din partea partidelor pentru a nu politiza acest subiect. Am amânat Congresul PSD din 3 august.
  • Trebuie să corectăm erororile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat. Toți cei vinovați vor plăti, indiferent de funcțiile apropiate.
Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Viorica Dăncilă i-a convocat pe membrii Guvernului, pe şeful DSU Raed Arafat şi pe şeful STS la Palatul Victoria.

Prim-ministrul şi-a întrerupt programul politic pe care îl avea sâmbătă în judeţul Bacău şi a revenit la Bucureşti.

Premierul Viorica Dăncilă a criticat, vineri seara, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că „a răspuns în cel mai iresponsabil mod la toate întrebările”, referindu-se la cazul din Caracal.

„Este un apel ferm către toate instituțiile implicate să analizeze și să impună sancțiuni severe, dar și să corecteze eventuale vulnerabilități și vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a mai spus Dăncilă vineri.

Totodată, președintele Iohannis a anunţat că va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de marți, 30 iulie, o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.


Citeşte şi:

CORESPONDENȚĂ DIN CARACAL | Imagini cu casa suspectului de crimă. Vecinii spun că bărbatul nu lăsa străini în curtea lui

Detalii înfiorătoare despre crima de la Caracal. Cumpănașu: „Fata le-a spus la telefon că e legată cu sârmă și că a fost violată”

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie