Prieten din copilărie cu comisarul Traian Berbeceanu, doctorul Marius Blendea s-a folosit de relaţia cu acesta pentru a putea să o scoată pe nevasta lui din carantină

“Doctorul Blendea i-a pus mâna în piept jandarmului care a încercat să îl oprească și i-a spus că el este finul lui Traian Berbeceanu și că acesta îl lasă să își ia nevasta din carantină”, spun colegi de-ai jandarmilor aflați la fața locului.

Soția medicului Marius Vasile Blendea era cazată la Hotel Deva, alături de trei medici oncologi din Spitalul Județean care au fost diagnosticați cu coronavirus la sfârșitul săptămânii trecute.

Indiferent de rezultatul testării pentru COVID-19, persoanele cazate acolo nu aveau voie să părăsească hotelul înainte de împlinirea a 14 zile, au spus, miercuri, oficialii din Prefectura Deva pentru Libertatea.

La Hotel Deva este același regim, 14 zile stai acolo. Nu a venit nimic oficial pentru că jandarmii dau raportul cu toate turele abia la ora 18:00. Teoretic, nu e OK că a plecat. Dacă ești pozitiv, te internează. Dacă ești negativ, trebuie să rămâi, să respecți regulile. Ar fi trebuit să rămână acolo până se împlineau 14 zile.

Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Deva

Cum și-au schimbat autoritățile declarația

După doar o zi, Inspectoratul de Jandarmi din Hunedoara a emis un comunicat prin care precizează că Diana Blendea figura, de fapt, pe lista celor izolați la domiciliu.

Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția asistentă medicală din carantină, i-a amenințat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI
Comisarul Traian Berbeceanu și chirurgul Marius Blendea sunt prieteni din copilărie. Cei doi apar împreună în mai multe poze pe rețelele de socializare

Referitor la articolul apărut în publicaţia «Libertatea» în data de 01.04.2020, având ca titlu: «Şeful Secţiei de Chirurgie din Spitalul Deva şi-a scos nevasta din carantină pe barba lui», în urma verificărilor efectuate, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara face următoarele precizări:

  • pe lista primită de la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, din data de 31.03.2020, cu persoane aflate în izolare la domiciliu, se află şi soţia domnului dr. Marius Blendea.
  • de asemenea, din verificările efectuate de către jandarmii hunedoreni în teren, privind monitorizarea persoanelor aflate la domiciliu, inclusiv azi, 02.04.2020, doamna Diana Blendea se află la domiciliul personal

Doctorul admite că și-a scos soția din carantină

Comunicatul emis de inspectoratul de jandarmi este contrazis chiar de către doctorul Blendea. Acesta a recunoscut, într-un dialog cu reporterul Libertatea, că și-a scos soția din carantină. Cu acordul autorităților, firește.

-Dr. Marius Blendea: Ea este izolată la domiciliu.

-Reporter: Este izolată la domiciliu. Și înainte unde era?
-Dr. Marius Blendea: Înainte a fost la Oncologie și de la Oncologie la Hotel Deva și de la Hotel Deva, după ce s-a negativat, s-au autoizolat la domiciliu. Ea a sunat la DSP după ce a primit rezultatul și i s-a spus că să se autoizoleze.

-Reporter: La Hotel Deva sau acasă?
-Dr. Marius Blendea: La adresa de domiciliu. Ea așa a vrut, la adresa de domiciliu. Și mi se pare normal, că oricum nu era carantină, ele stăteau două în cameră.  Poate în camera aia trebuie să stea altcineva care nu are unde să stea și are nevoie de familie și e simptomatic, de la spital.

-Reporter: Cât timp a stat soția dumneavoastră la hotelul din Deva?
-Dr. Marius Blendea: Joi au plecat de la Oncologie și luni i-a venit rezultatul. Și eu m-am autoizolat din data de 26, când ea a rămas la spital și a zis că e contact cu doctorii.

-Reporter: Am înțeles. Dar nu ar fi trebuit ca dumneaei să stea 14 zile acolo?
-Dr. Marius Blendea: Nu i-a spus nimeni. Ea… Nu i-a spus nimeni. Și ea a sunat la DSP de la hotel, nu de acasă!

-Reporter: Și cei de la DSP i-au zis să se autoizoleze acasă…
-Dr. Marius Blendea: Și i-au zis că trebuie să se autoizoleze încă, până la 14 zile. Și zice: “Pot să mă izolez acasă? Dați-ne adresa!” Și ea e înregistrată la DSP cu adresa de domiciliu. Unde nu-s bătrâni, nu-s copii, sunt numai eu, care stau izolat. M-am interesat înainte de a pleca și la Direcție și mi s-a comunicat că știa și directorul de acolo, că-i ok. Și nici nu văd logic. De ce? Dacă-i și negativă, și asimptomatică.

Nu vreau să fiu băgat în treburi din astea. Eu nu cunosc subiectul. Eu sunt la București, el este la Deva, nici măcar nu am vorbit cu el. Faptul că sunt prieten cu el de când eram copil, nu înseamnă că trebuie să fiu băgat în subiectul acesta

Traian Berbeceanu, șef de cabinet MAI

Mai jos redăm integral dreptul la replică al medicului Marius Vasile Blendea:

Urmare a apariției în spațiul public la data de 03.04.2020, ora 15.00 a articolului ”Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenințat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI”, publicat cu încălcarea principiului audiatur et altera pars.

Precizând că acest articol a fost precedat de articolul apărut în spațiul public la data de 01.04.2020, ora 21.15 cu titlul ”Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui””, arătăm următoarele:

Diana-Bianca Blendea are calitatea de asistent medical în cadrul spitalului Județean de Urgență Deva, desfășurându-și activitatea în cadrul Secției de Oncologie a unității sanitare (contrar informației transmisă eronat publicului de jurnalist care indică în titlul/conținutul articolului publicat la ora 15.00 a zilei de 03.04.2020 că ar avea calitatea de medic).

La data de 25.03.2020, întrucât doi medici din cadrul secției oncologie au fost depistați pozitiv SARS COV 19, managerul unității sanitare a decis închiderea secției oncologie, a interzis personalului medical aflat în secție la acel moment sp părăsească corpul de clădire al secției, a dispus izolarea acestora alături de pacienți oncologici, fără să asigure efectuarea schimbului de tură în vederea îngrijirii pacienților. Timp de 40 de ore personalul medical izolat în secție, format din 6 persoane, a asigurat asistența medicală pacienților internați.

La data de 26.03.2020, d-nei Diana Bianca Blendea i-a fost recoltată proba în vederea testării prezenței coronavirusului COVID 19.

La data de 27.03.2020, întrucât personalul era epuizat după efectuarea a 5 ture consecutive și dat fiind că rezultatul testelor încă nu a fost comunicat, unitatea sanitară a decis, în scopul prevenirii răspândirii virusului și pentru protecția familiilor personalului medical, să asigure cazarea personalului în incinta Hotel Deva. Precizăm că Hotel Deva nu este și nu a fost declarat Zonă de carantină, Primăria Deva contractând un număr de 5 camere pentru cazarea personalului medical.

La data de 30.03.2020 d-nei Diana Bianca Blendea i-a fost comunicat rezultatul testării SARS-COV 19 – NEGATIV.

Întrucât unitatea sanitară al cărei angajat este nu i-a comunicat în niciun mod care este următoarea măsură ce se va lua față de situația rezultatului negativ, d-na Blendea a contactat, în conformitate cu indicațiile autorităților, Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara. Având în vedere rezultatul negativ al testului, precum și împrejurarea că în locuința în care domiciliază se află doar soțul acesteia, dr. Blendea Marius Vasile, aflat în autoizolare ca urmare a calității de contact al soției, DSP  a dispus luarea măsurii izolării la domiciliu.

În seata zilei de 30.03.2020 d-na Blendea a contactat din nou DSP, în considerarea prevederilor legale, a anunțat că urmează să părăsească unitatea hotelieră, a primit din nou confirmarea autorităților și s-a deplasat la domiciliul său cu taxiul. Deplasarea s-a făcut individual, iar aceasta nu a fost însoțită de soțul său nici la părăsirea unității hoteliere, nici în drumul spre locuință.

Domnul doctor Blendea Marius se afla în autoizolare la domiciliul său, din data de 25.03.2020, întrucât a fost contact direct atât al soției cât și al unui pacient pozitiv COVID 19 pe care l-a consultat la data de 24.03.2020. Dr. Blendea nu a părăsit locuința în care s-a autoizolat, de la data de 25.03.2020. Dr. Blendea nu avea, în acest context, cum să interacționeze cu vreun jandarm, să comunice inexistente relații de rudenie cu Traian Berbeceanu, sau să săvârșească fapte ce pot fi interpretate de public ca fiind de natură penală (ultraj) astfel cum sunt acestea indicate de autorul articolului.

Cu referire la articolul indicat în preambul, sesizăm că în mod tendențios, cu intenție și aducând atingere gravă demnității, reputației și vieții private a persoanei, jurnalistul și implicit publicația au publicat informații false, aducând la cunoștința publicului fapte care nu au avut loc. O minimă reparație care ar putea fi adusă persoanelor prejudiciate este publicarea, pe cheltuiala proprie a publicației a prezentului drept la replică, distribuirea acestuia în mediile online/scrise în care articolul a fost distribuit de autor și de publicația angajatoare a autorului, diseminarea informațiilor prin toate mijloacele în scopul informării publicului în mod corect.

Pentru aceste considerente, văzând prevederile indicate în preambul și în considerarea prevederilor art. 1349 și art. 1357 Cod Civil, prezenta constituie și Notificare cu privire la lezarea gravă  a demnității personale, reputației personale și profesionale și a vieții private d-nei Blendea Diana Bianca și d-lui Blendea Marius Vasile.

Asigurându-vă că respectăm dreptul la libera exprimare, dar că nu vom înceta a milita pentru informarea corectă a publicului în această perioadă dramatică de criză și că nu vom renunța la nicio diligență în scopul promovării valorilor și principiilor fundamentale ale societății.

O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
PARTENERI - GSP.RO
O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
Doliu în familia lui Helmuth Duckadam. S-a spânzurat și a fost găsit abia azi
Playtech.ro
Doliu în familia lui Helmuth Duckadam. S-a spânzurat și a fost găsit abia azi
Ultimele imagini filmate de cei trei tineri care au murit în Maserati. Şoferul nu avea permis
Observatornews.ro
Ultimele imagini filmate de cei trei tineri care au murit în Maserati. Şoferul nu avea permis
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
HOROSCOP
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
A castigat peste 20 de milioane de euro la loto, dar a ramas fara vreun cent! Motivul incredibil pentru care o femeie a pierdut toti banii
Știrileprotv.ro
A castigat peste 20 de milioane de euro la loto, dar a ramas fara vreun cent! Motivul incredibil pentru care o femeie a pierdut toti banii
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
Telekomsport
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
CSALB, partener de conciliere pentru consumatori și bănci (Publicitate)
PUBLICITATE
CSALB, partener de conciliere pentru consumatori și bănci (Publicitate)