De Viorel Tudorache,

”Astfel de situații există în toate instituțiile, civile, militare, publice, private… Oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin nași alții devin fini, totul în interiorul instituției sau al firmei, după ce aceștia au fost deja parte din respectiva instituție.

Oare ce soluții există care să ducă la mulțumirea criticilor din media și a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situației?

Să emitem o lege care să interzică relațiile de prietenie, căsătoriile și orice altă interacțiune, cu excepția relațiilor strict profesionale, între angajații unei instituții și să punem după aceea pe unii care să urmărească angajații, și să raporteze superiorilor, ca să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiza vreun jurnalist și să înceapă să atace instituția și angajații ei?”, a scris Raed Arafat.

Șeful DSU a continuat: ”Vă dați seama cred că astfel de demersuri nu ar fi constituționale și nici corecte din oricare punct de vedere și ar crea o vânătoare de vrăjitoare fără sfârșit. Ce am face atunci cu cei care au relații apropiate dar nu sunt căsătoriți? Le dăm afară când se află sau cum ne propun oare jurnaliștii de la Libertatea?”

Care ar fi soluția aici? Să interzicem ca ruda cuiva să participe la un concurs de angajare numai pentru faptul că este ruda unei persoane din instituție? Mai degrabă ne asigurăm că modul de desfășurare al concursului este unul corect și transparent astfel încât să dăm șansa egală tuturor participanților și astfel încât să ia concursul cel mai bun chiar dacă cel mai bun este ruda cuiva. Postul trebuie ocupat legal și fără participarea unei rude la procesul de evaluare și la decizia finală de ocupare a postului”

Raed Arafat, șeful DUS:

Șeful DSU explică și cum ar trebui să funcționeze acest sistem plin de rude: ”Relațiile de subordonare trebuie și ele să fie clare astfel încât să nu existe relații directe de subordonare fără să existe un șef interpus între rude iar acest lucru trebuie să fie bine reglementat pe linie legislativă ca să nu existe dubii sau interpretări”.

Dacă se dovedește că un superior a facilitat unei rude intrarea în instituție, într-un mod lipsit de transparență și ilegal, atunci trebuie luate cele mai dure măsuri împotriva celui care a săvârșit o astfel de faptă”

Raed Arafat , șeful DSU:
Citeşte şi:

Șeful IGSU, Dan Iamandi, despre faptul că are soția angajată la ISU Iași: ”N-aș privi-o ca o vulnerabilitate”

Concluzie halucinantă în ancheta făcută de șefii pompierilor: „În cadrul ISU Dolj, sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele”!

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși