De Petre Dobrescu,

Liderii de sindicat din Politia Română contestă modul în care comisarul Cătălin Bejenariu a ajuns pe funcție și au sesizat CSM și IGPR pentru verificări amănunțite. Aceste sesizări au fost făcute și fostului ministru de Interne, dar nu a fost luată nicio măsură, relatează vremeanoua.ro.

Președintele Sindicatului Național al polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a adus din nou în discuție legăturile comisarului Bejenariu cu lumea interlopă, mai exact relațiile pe care polițistul le-ar avea cu interlopul bârlădean Marius Ion Cordas, zis Bebe, de la care a împrumutat suma de 25.000 de euro.

În declarația de avere a comisarului-șef Cătălin Bejinariu, publicată de Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) în luna iunie 2015 si care este publică, acesta figurează cu trei împrumuturi, două fiind de la instituții de credit, și anume: 97.924 RON – pe perioada 2007-2045, de la Raiffeisen Bank S.A. și 30.000 RON – pe perioada 2013-2015, de la C.A.R. Sub cele două instituții de credit mai apare și un împrumut de la o persoană fizică: suma de 25.000 de euro / pe perioada 2014-2028 / de la Cordas Marius, nimeni altul decât Bebe Cordas.

Data depunerii declarației de avere a comisarului-șef Bejenariu apare ca fiind 11 iunie 2015, aproximativ la două luni de zile după scandalul în care procurorii DIICOT, împreună cu procurori din Italia și cu ofițerii FBI au descins la Bârlad, la mai mulți suspecți de infracțiuni informatice.

Bebe Cordaș era considerat capul operațiunii, susțin polițiștii, iar mai multe bănci din SUA și Oman au fost prejudiciate cu 42 de milioane de dolari.

Mai mult, în 2015 au apărut informații despre asocierea soției comisarului-șef Bejinariu cu Bebe Cordas, la preluarea Ștrandului din Bârlad, arată sursa citată.

Sursa foto: Vremea Noua

Citeşte şi:

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, poate să voteze. Ministrul de externe a dispus emiterea pașaportului său

Cum și-a salvat un copil frații din ambuscada din Mexic, în care au fost uciși nouă membri ai familiei sale. A mers 23 de kilometri pe jos după ajutor

Ministerul Sănătății sesizează Parchetul General în cazul lui Checheriță, după ce Libertatea a dezvăluit ca acesta a devenit medic primar prin uz de fals

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie