Mergi direct la conținut »
Sezonul în Delta Dunării începe la Sulina cu un parastasul piraților nepomeniți
Ştiri Libertatea > Ştiri > Sezonul în Delta Dunării începe la Sulina cu un parastasul piraților nepomeniți

Sezonul în Delta Dunării începe la Sulina cu un parastasul piraților nepomeniți

Sezonul estival în Delta Dunării începe, sâmbătă, la Sulina, cu parastasul pirațilșor nepomeniți. Evenimentul are loc în cimitirul multietnic cunoscut şi drept ”Cimitirul Comisiunii Europene a Dunării”.

Acesta este al doilea an în care în Sulina are loc întâlnirea celor care vor să readucă Delta Dunării în atenția turiștilor prin povestea piraților uitați în cimitirul din orașul de la vărsarea Dunării în Marea Neagră, notează Mediafax.

Anul trecut, evenimentul a fost promovat prin organizare unei croaziere prin „cele mai fermecătoare locuri din deltă, urmată de un dezmăţ culinar cu preparate pescăreşti, aşa cum le-ar fi plăcut piraţilor să se ospăteze, condimentat cu program artistic tematic şi continuat cu o petrecere de pomină la clubul exotic de pe plajă”, precizau organizatorii.

Sezonul în Delta Dunării începe la Sulina cu un parastasul piraților

Ideea a pornit de la imaginea pietrei de pe mormântul lui Ghiorghios Kontoguris, care poartă simbolul piraţilor, craniul suprapus pe două oase încrucişate.

sursă foto: turismistoric.ro

Cimitirul este vestit deoarece aici au fost îngropate persoane de peste 20 de naționalități: creştin-ortodocşi, catolici, protestanţi, dar şi musulmani sau evrei. Tot aici se află monumentul funerar al prinţesei Ecaterina Moruzi și sunt înmormântați soldaţi care au murit în războiul Crimeii, angajaţi ai Comisiunii Europene a Dunării (1856 – 1938).

Celebrarea debutează sâmbătă, de la ora 12.00, cu un moment de comemorare, Parastasul Piraţilor Nepomeniţi de la Cimitirul din Sulina.

sursă foto: 123rf


Citește și:

„Sicriul”, mașina de serviciu a polițiștilor. Moartea a doi agenți de la Postulul de Poliţie Transporturi Navale din Hârşova a fost un semnal de alarmă tras Ministerului de Interne încă de acum 4 ani


 

 
 
Close
Close
Închide