De Simona David,

Recomandările realizate de CERT-RO și publicate pe site-ul organizației au la bază o colaborare strânsă cu Europol.

Astfel, în cazul securizării noului mediu de lucru de acasă, este nevoie să schimbăm numele de utilizator și a parola implicite a routerului wifi.

De asemenea, este recomandat să instalăm un antivirus pe dispozitivele utilizate pentru lucrul la distanță, să revizuim în permisiunile aplicațiilor la date și să dezactivăm acolo unde nu este necesar accesul.

Alegerea de parole puternice, complexe și folosirea autentificării în doi pași (2FA) – în special în cazul conturilor de e-mail ăi social media, efectuarea de back-up regulat al datelor esențiale, actualizarea automată a software-ului de pe dispozitivele folosite, securizarea dispozitivelor electronice cu parole, coduri PIN sau informații biometrice (amprentă, Face ID etc), respectiv revizuirea setărilor de privacy ale conturilor de social media sunt alte măsuri pe care ni le recomandă experții în securitate cibernetică.

Pentru cumpărăturile online se recomandă achiziții doar din magazinele online recunoscute și verificarea în permanență a recenziilor clienților.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Este bine să verificăm ofertele și să le evităm pe cele care par un chilipir.

Dacă oferta suna prea bine ca să fie adevărat, atunci probabil este vorba despre o încercare de frauda. Atenție la introducerea datelor de card în mediul online și verificarea frecventă a tranzacțiilor din cont, pentru a detecta orice activitate suspicioasă.

CERT-RO:

În ceea ce privește securitatea copiilor în online, este nevoie de verificarea setărilor de securitate și de privacy de pe jucăriile smart, de schimbarea numelor de utilizator și a parolelor implicite cu care au venit aceste jucării din fabrică, de activarea setărilor de control parental pentru a menține activitatea online a copilului în siguranță, precum și de discutți avute cu cei mici despre siguranța în mediul online.Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres