Mergi direct la conținut »
VIDEO / Și deținuții au talent! Cântă, dansează şi pictează în spatele gratiilor
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO / Și deținuții au talent! Cântă, dansează şi pictează în spatele gratiilor

VIDEO / Și deținuții au talent! Cântă, dansează şi pictează în spatele gratiilor

Curtea Penitenciarului Jilava, de la marginea Capitalei, a fost marți, încă de la primele ore ale dimineții, mai degrabă un loc al meșterilor populari. Deținuți adunați de prin toate colțurile țării au venit să-și prezinte creațiile, la Festivalul Interpenitenciar. Hârtia, fierul sau pensula au fost "armele" folosite pentru a realiza adevărate opere de artă.

De Remus Vlad,

La fiecare stand, amenajat cu grijă, condamnații păreau dornici să le explice celor care le priveau lucrările cum niște oameni certați cu legea s-au împrietenit cu frumosul și au reușit să realizeze din hârtie poșete pentru doamne sau să împletească brățări din diverse materiale.

Unii dintre puşcăriaşi au cântat melodii populare

Cum de la un festival nu puteau lipsi cântăreții, pe scena amenajată la umbra unui copac stufos și-au arătat calitățile vocale unii dintre pușcăriași. Și, ce-i drept, dacă nu ar fi ajuns pe mâna anchetatorilor, care nu iartă infracțiunile, mulți dintre ei ar fi putut concura cu nume sonore ale muzicii autohtone.

Deţinuţii au participat la un cros

Deținuții fără calități vocale, dar cu înclinații sportive s-au întrecut la cros și la o probă de ștafetă. La plecare, toți păreau că vor să scape de gardieni, dar după câteva sute de metri, puterile i-au cam lăsat… Mulți s-au întors către linia de start mai mult mergând la pas.

După câteva ore în care au respirat aerul libertății, deținuții s-au întors în celule. Cu așa talentele artistice, au șansa s-o ia de la capăt, curat, când vor ieși de după gratii. Cine știe, poate unii dintre ei vor deveni artiști recunoscuți…


Citește și:

REPORTAJ/ Fără mâini și picioare, dar învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui

EXCLUSIV/ Jean Constantin, infarct în Cimitirul Bellu, de la o glumă! Episod incredibil întâmplat cu 3 decenii înainte de moartea marelui actor

Close
Închide
  Close