De Daniel Ionașcu,

Informația vine după ce opinia publică din întreaga lume a fost oripilată să afle că angajați sau contractori ai Amazon, Apple, Google și Facebook le ascultă anumite convorbiri.

Microsoft a anunțat că a ascultat și ascultă în continuare anumite conversații derulate prin Skype, serviciu pe care îl deține.

Toți giganții IT, implicați în scandal

Companii precum Apple și Google au anunțat deja că suspendă proiectele legate de ascultarea conversațiilor, după ce presa a aflat că Siri a ascultat inclusiv cum anumiți proprietari făceau sex.

Scandalul a pornit de la Amazon, după ce s-a aflat că angajații din București ai gigantului american ascultă o serie de conversații pentru a îmbunătăți asistentul digital Alexa, aflat pe boxele inteligente ale gigantului și o serie de alte dispozitive produse de alte companii.

Ieri presa a scris că și Facebook face același lucru, ascultând anumite conversații derulate prin Facebook Messenger. Autoritățile din Irlanda au demarat deja o investigație în privința respectării vieții private a utilizatorilor.

Cortana, prezentă peste tot

Acum scandalul a ajuns și la Microsoft. Compania tocmai ce și-a modificat politica de confidențialitate pentru a arăta că asculta anumite clipuri audio.

Pe lângă Windows și consolele Xbox, Cortana mai este disponibil și pe sistemele de operare iOS și Android, dar și pe o serie de boxe inteligente.

Microsoft este în acest moment cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare de 1.020 miliarde de dolari, peste Apple (916 miliarde), Amazon (872 miliarde) și Alphabet, holdingul care deține Google (807 miliarde).

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile