Joi, 14 aprilie 2016, 20:56

Numele fostului premier și ale companiilor coordonate de el și Flavio Briatore apar în actele făcute publice.

„În total, sunt 100 de oameni de afaceri, politicieni şi manageri din întrega Italie”, declară editorul-şef al revistei L’Espresso, Vittorio Malagutti.

„În documentele panameze apare numele Sport Image International, o companie administrată de Silvio Berlusconi care acum 20 de ani a făcut obiectul unei anchete pentru plăţi ilegale către jucători de la AC Milan precum Ruud Gullit şi Marco Van Basten”, explică jurnalistul italian.

Sute de români cu banii ascunși în Panama

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama.

Din țară au ieșit din 2013 până acum, peste 50 de milioane de euro. De atunci și până astăzi, 286 de persoane au fost monitorizate permanent, susține șeful Oficiului de spălare a banilor, Neculae Plăiașu, prezent la audirile din Parlament legate de celebrul caz ”Panama Papers”, în care sunt implicați și politicieni și oameni de afaceri români.

”Și noi suntem preocupați și ca atare așteptăm noi dezvăluiri ale presei despre nume și persoane care sunt implicate în așa numitul dosar Panama Papers. Oficiul Național monitorizează zilnic anchetele de presă Regretăm că nu putem să vă oferim informații despre persoanele prinse în analiza instituției, dar sper să vă putem oferi statistici”, a declarat Neculae Plăiașu, care a susținut că legislația romanească nu reprezintă o problemă pentru anchetarea celor suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani.

Până acum, numele mai multor afaceriști, printre care și unii foarte cunoscuți precum Ion Țiriac, au fost menționate în această anchetă internațională.

Citești: