De Maria Andrieș,

„Transportul la locul de muncă se desfăşoară în condiţii care nu corespund cerinţelor actuale de igienă, impuse de criza COVID-19. Sunt câte 40-50 de persoane în autobuze”, se arată într-o petiţie trimisă Guvernului de Nicu Bunoaica, şeful sindicatului Solidaritatea 2013.

În vreme de pandemie, un grup de mineri aşteaptă autobuzul care-i duce la carieră

În zona Motru, susţine Bunoaica, au revenit mulţi cetăţeni care fuseseră plecaţi la muncă în Italia, Spania şi Marea Britanie. „Degeaba Complexul Energetic Oltenia face eforturi să menţină situaţia sub control, dacă minerii au legături familiale şi colegiale cu cei întorşi acasă”, spune acesta.

Prin natura meseriei, minerii sunt expuşi unui mare număr de boli pulmonare

Liderul Solidaritatea 2013 solicită Guvernului să dispună sistarea activităţii în carierele de suprafaţă Lupoaia şi Roşiuţa, urmând ca minerii să primească 75 la sută din salariu în perioada de pauză. Bunoaica susţine că „Lupoaia şi Roşiuţa au stocul necesar pentru buna funcţionare a CEO”.

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) a propus altă soluţie: minerii să fie trimişi prin rotaţie în concedii de odihnă. „Sunt vestiare unde se schimbă 500-600 de oameni, în 24 de ore, la trei schimburi. Se face dezinfecţie după ce pleacă schimbul, dar vin apoi alţi 150-200 de oameni. Există riscuri şi sunt mari, se tem oamenii”, a declarat liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe, citat de cotidianul local Pandurul.ro.

CE Oltenia are peste 13.100 de angajaţi, dintre care în jur de 10.000 sunt mineri.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente