De Cristian Anton,

Promedica și USMR spune că salariile personaluiu medical trebuie asigurate, ”indiferent de situația medicală”.

Sindicatul susține că declarațiile publice ale premierului Orban, potrivit căruia ”nu sunt bani pentru salarii în sănătate” au creat ”o stare de alertă în spitale”, iar medicii vor ieși să protesteze în stradă.

”Ludovic Orban: ”Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârşitul anului”, ”Gaura PSD, în Sănătate. Orban: Nu sunt bani pentru salarii şi programe”, ”Orban anunţă că nu sunt suficienţi bani pentru programele din sănătate. Nici de salarii”, acestea sunt doar câteva dintre titlurile de presă, care au declanşat o stare de alertă în spitale. În acest moment, în unităţile medicale oamenii se tem să nu apară scăderi salariale ce ar putea să îi afecteze, în mod grav. Suntem pregătiţi să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă!”, au transmis sindicaliștii

Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ”nu mai sunt bani”. Avem cu toţii nevoie de soluţii, nu de ameninţări, debusolare şi teama că mâine nu ne vom primi banii.

Scrisoare deschisă Promedica și USMR:

Medicii îl informează pe premierul Orban că aşteaptă de la el perspectiva unui viitor mai bun şi a asigurării unui climat de muncă benefic desfăşurării activităţii medicale.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

”Avem nevoie de siguranţă şi stabilitate. Noi suntem aici să construim, nu să dărâmăm ceea ce am reuşit să obţinem până în acest moment pentru medici şi sistemul medical, pentru siguranţa pacientului.

Vă rugăm să nu vă uitaţi promisiunile făcute înainte de a ajunge la putere şi să acordaţi prioritate celui mai important sector: sănătatea”, subliniază medicii.

Promedica: la fiecare șase ore, un medic pleacă din România

Promedica și USMR atrag atenţia că dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, sunt pregătiţi să lupte în stradă, pentru că au ”toleranţă zero faţă de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce”, ceea ce ar atrage un exod masiv al cadrelor medicale către spitale din alte ţări.

”Suntem gata să protestăm pentru a ne apăra. Scăderea salariilor va lăsa România fără medici buni. Scăderea salariilor medicilor ar atrage după sine un exod masiv al cadrelor medicale, către spitalele din alte state, unde sunt trataţi cu respect şi remuneraţi pe măsura muncii depuse”, se arată în scrisoarea deschisă.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

Potrivit sindicaliștilor, la fiecare șase ore, un medic pleacă din România, care ocupă penultimul loc în UE la capitolul medici pe cap de locuitori.

”La fiecare şase ore, un medic pleacă din România. România ocupă penultimul loc la nivel de Uniune Europeană la capitolul medici pe cap de locuitori. Mai prost decât noi stau doar polonezii. Datele Eurostat arată că, în România, sunt 276 de medici la suta de mii de locuitori, în vreme ce Grecia are de mai bine de două ori mai mulţi medici decât ţara noastră.

Scăderea salariilor ar însemna agravarea acestei situaţii şi aşa îngrijorătoare. Prin urmare, vă rugăm să vegheaţi la respectarea drepturilor salariale ale medicilor şi să nu permiteţi apariţia unei crize majore în sistemul medical”, mai spun medicii de la Promedica şi USMR.

Citeşte şi:

UPDATE | Alegeri prezidențiale 2019 în diaspora. S-a depășit recordul voturilor în afara țării. Peste 645.000 de români au votat. S-au format cozi la secțiile din Londra

Fotoreportaj de la prima zi de votare din Germania: „Nu sunt patriot, eu doar îmi iubesc țara, atâta tot”

Ce spune o femeie din Yemen, devenită cetățean român: “Aici am simțit că votul meu chiar contează”

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie