Mergi direct la conținut »
UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă anunţă o evaluare a tuturor miniştrilor, până la finalul acestei săptămâni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă anunţă o evaluare a tuturor miniştrilor, până la finalul acestei săptămâni

Biroul Permanent Național al PSD s-a întrunit, luni, iar unul dintre subiectele aflate în dezbatere a fost situația lui Tudorel Toader. Liderul PSD Liviu Dragnea vrea ca ministrul Justiţiei, ameninţat deja cu remanierea, să dea cât mai repede Ordonanţele aşteptate şi cerute de conducerea PSD, privind Codurile Penale şi protocoalele din justiţie. La finalul şedinţei, premierul Viorica Dăncilă a anunţat evaluarea tuturor miniştrilor, până la finalul acestei săptămâni.

De Răzvan Mihalașcu,

Dăncilă: „Cred că este important ca ceea ce nu am realizat din programul de guvernare să avem o foaie de parcurs, să vedem când putem realiza aceste obiective…”

UPDATE ora 13.30 Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că în perioada următoare va avea loc o evaluare a activtităţii miniştrilor.

„În perioada următoare vom face o analiză pe fiecare domeniu a îndeplinirii programului de guvernare, astfel încât fiecare ministru va face evaluarea activităţii pornind de la lucrurile realizate în cadrul programului de guvernare, lucrurile realizate în plus faţă de programul de guvernare şi ce avem de realizat în perioada următoare, bineînţeles şi cu o foaie de parcurs în ceea ce priveşte ceea ce mai avem de realizat”, a declarat premierul, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Prim-ministrul a precizat că evaluarea, care va avea loc cel mai probabil la sfârşitul săptămânii, va viza fiecare domeniu.

„Am spus de această evaluare, la sfârşitul săptămânii va avea loc pe fiecare domeniu în parte evaluarea în funcţie de programul de guvernare. Bineînţeles, ca orice prim-ministru, îmi doresc ca programul de guvernare să fie transpus cât mai rapid în practică şi trebuie să văd la fiecare, din foaia de parcurs pe care a avut-o pe fiecare domeniu, ce am realizat, ce nu am realizat şi termenul până la care vom realiza obiectivele restante. Şi cred că acest lucru este un lucru de normalitate şi eu cred că fiecare ministru va acorda o atenţie deosebită nu numai a ceea ce a realizat, şi s-au realizat lucruri foarte importante, multe dintre ele care nu sunt încă cunoscute sau despre care nu s-a vorbit suficient în spaţiul public, şi trebuie să vorbim despre ele, pentru că fiecare lucru realizat are în spate munca ministrului, a echipei guvernamentale, şi cred că este normal ca fiecare obiectiv să fie adus în atenţia publică, să fie explicat oamenilor. În acelaşi timp, cred că este important ca ceea ce nu am realizat din programul de guvernare să avem o foaie de parcurs, să vedem când putem realiza aceste obiective, astfel încât să spunem că, la finalul mandatului, am îndeplinit într-o proporţie foarte mare obiectivele programului de guvernare. Cu acest program de guvernare am venit în faţa cetăţenilor şi cetăţenii, dincolo de jigniri, dincolo de scandalul pe care îl vedem aproape zi de zi, aşteaptă de la noi lucruri concrete”, a spus premierul.

Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
Recomandări
Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
 

UPDATE 12.50  Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, înainte de a intra în şedinţa PSD, că Tudorel Toader este un profesionist care ”ştie cu ce se mănâncă Justiţia”, afirmând că acesta are o singură restanţă, OUG care modifică legile Justiţiei, dar că ”se lucrează la ea”.

”Tudorel Toader e un profesionist. Ştie drept foarte bine, e profesor universitar, a arătat că ştie cu ce se mănâncă Justiţia. Dacă e nevoie de mai multă determinare, doamna prim-ministru trebuie să facă o analiză. Există o singură restanţă şi eu cred că se lucrează la ea. Este vorba de punerea în vigoare a articolelor declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională”, a declarat Marian Oprişan.

Un alt lider PSD, Robert Negoiţă, a spus, însă, căsunt lucruri care nu funcţionează la Ministerul Justiţiei.

Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
Recomandări
Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
 

„Nu eu sunt cel care evaluează activitatea ministrului Justiției. Evident că sunt lucruri care nu funcționează, dar nu am făcut eu evaluarea. Am prea puține tangențe cu Ministerul Justiției, dar atunci când am avut tangențe, vă spun, e unul din ministerele care se mișcă cel mai greu. Adică, blochează aproape tot. Vorbesc de minister, dar evident, ministrul este responsabil de ce se întâmplă în minister. Ministerul Justiției se mișcă greu, poate chiar cel mai greu”, a declarat primarul Sectorului 3, înainte de şedinţa conducerii PSD.

Ședința Biroulului Permanent Naţional al PSD are loc la Camera Deputaţilor, în sala Grupului PSD „Ovidiu Şincai” și începe la ora 12.00.

Preşedintele PSD a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că îşi doreşte din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, „coerenţă şi asumare de responsabilitate” iar subiectul va fi discutat la începutul acestei săptămâni.

„Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional la ora 12,00”, a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Dragnea a afirmat că îşi doreşte ca subiectul Ordonanţelor de Urgenţă să se încheie în maximum două săptămâni.

„Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte – se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie”, a menționat liderul PSD, conform sursei citate.

PSD a anunţat, prin vocea liderului partidului, că există nemulţumiri la adresa lui Tudorel Toader, care vor fi discutate la începutul acestei săptămâni.

Motivul acestor nemulţumiri îl constituie tergiversarea adoptării unor Ordonanţe de urgenţă, pe subiecte delicate din justiţie: pe articolele declarate constituţionale la Codul Penal şi de Procedură Penală, sau o Ordonanţă pe protocoalele ilegale de justiţie.

sursă foto: EPA


Citește și: 

Unde-și ascundeau bogații banii înainte de Revoluție. Metode ingenioase de pe vremea lui Ceaușescu, de frica Legii ilicitului

Fiul unuia dintre pasagerii care au murit în tragedia aviatică din Etiopia: „L-am îmbrățișat și i-am strâns mâna. Mi-a spus că probabil ne vom vedea curând”

VIDEO/ Iulia Albu și-a găsit „nașul”: „Eu sunt Anamaria Prodan și pot să port orice”


 

 

Close
Închide
  Close