MENIU CAUTĂ

Șofer român obligat de un polițist din Germania să se uite la victima unui accident rutier. Ce l-a determinat pe omul legii să recurgă la acest gest

Distribuie

Un român care trecea cu mașina prin zona unui accident rutier produs pe o autostradă din Germania a fost obligat de un polițist să se dea jos din mașină și să primească victima moartă. Nu a fost singurul șofer care a primit acest tratament.

Accidentul s-a produs, marţi după-amiază pe A6, în Germania, în apropiere de Nurnberg după ce un camion a intrat cu viteză în TIR-ul din faţa sa, oprit într-un blocaj de trafic. Şoferul a murit pe loc.

Traficul a fost blocat peste trei ore, iar șoferii care treceau prin zonă scoteau telefoanele mobile pentru a face fotografii sau videouri. Gestul acestora l-a deranjat pe unul dintre polițiștii aflați la locul accidentului care a dat jos mai mulți șoferi și i-a dus să privească victima din mașina distrusă.

Printre aceștia se număra și un șofer român care a fost filmat coborând dintr-o mașină înmatriculată în Mehedinţi, scrie Observator.tv. (momentul la secunda 0.57).

Mai întâi, polițistul îi spune unui șofer ceh în engleză: „Vrei să-l vezi pe mort? Coboară şi ţi-l arăt eu. Vrei să vezi cum arată mortul, de aia faci fotografii? Poftim, du-te acolo şi fă poze, te costă 128 de euro să fotografiezi. Ar trebui să îţi fie ruşine!”. Şoferul român încearcă să se împotrivească, tot ce poate spune e „sorry” (îmi pare rău), repetat, dar poliţistul îl împinge spre locul accidentului.

Omul legii este văzut și în timp ce se răstește la alți șoferi spunându-le: „Băgaţi telefoanele la loc, altfel vin şi vi le iau eu şi vă duc să vedeţi cine a murit, poate îl cunoaşteţi”.


CiteșeCe cred principalii candidați la europarlamentare despre un subiect de care depinde viața pe Pământ. Politicienii români față în față cu schimbările climatice

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii