De Mihai Niculescu,

Luni, magistrații Judecătoriei Corabia au menținut controlul judiciar pentru cei 14 ambulanțieri, acuzați că ar fi sustras combustibil din autosanitare

Faţă de 13 dintre ambulanţierii din Corabia a fost menţinută şi măsura interdicţiei de exercitare a profesiei. Soluţia pronunţată luni în dosarul de verificare a măsurilor preventive poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, relatează Agerpres.

Instanța „menţine ca fiind legală şi temeinică măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: S.G.G, M.V, M.G , V.M, M.D, C.V.F, C.M, D.S, D.I., D.M, D.F, C.D, G.M, M.D.C. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, s-a impus inculpaţilor (…) să nu exercite profesia, meseria şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele”.

Al doilea dosar care îi vizează pe ambulanţieri, având ca obiect delapidarea, a fost înregistrat la Judecătoria Corabia pe 18 ianuarie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a trimis în judecată 15 ambulanţieri care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals, se arată într-un comunicat.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Cei 15 ambulanţieri de la Corabia trimişi în judecată, dintre care 14 sunt sub control judiciar, sunt acuzaţi că s-ar fi deplasat cu viteze reduse la intervenţii pentru a economisi combustibil pe care apoi l-au sustras.

„În cursul anului 2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii” au arătat anchetatorii în rechizitoriu.

Procurorii fac cercetări și pentru infracţiunile de ucidere din culpă, fals intelectual, respectiv mărturie mincinoasă.

„Prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei, înregistrarea a trei dosare penale, în care vor continua cercetările, în primul pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…), în cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (…), iar în cel de-al treilea pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă de către numitul E.D”, se menționează în comunicat.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a angajat temporar 10 conducători auto pentru Staţia de Ambulanţă Corabia.


Citește și: Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!


 

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută