Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea, despre cazul preotesei care s-a aruncat din ambulanță în Bacău. „Asistentul este obligat să stea lângă pacient, în ambulanță, nu pe scaunul din dreapta șoferului” / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorina Pintea, despre cazul preotesei care s-a aruncat din ambulanță în Bacău. „Asistentul este obligat să stea lângă pacient, în ambulanță, nu pe scaunul din dreapta șoferului” / VIDEO

Sorina Pintea, despre cazul preotesei care s-a aruncat din ambulanță în Bacău. „Asistentul este obligat să stea lângă pacient, în ambulanță, nu pe scaunul din dreapta șoferului” / VIDEO

Asistenta medicală din Bacău, anchetată în cazul pacientei care s-a aruncat din ambulanță, este cercetată pentru nerespectarea procotoalelor și ar putea fi concediată. Ministrul Sănătății a explicat în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, că „indiferent de starea de sănătate a pacientului, asistentul este obligat să stea lângă pacient, în ambulanță, nu pe scaunul din dreapta șoferului”.

De Răzvan Mihalașcu,

Sorina Pintea a declarat că în cadrul emisiunii „Adriana Nedelea LA FIX” că asistenta medicală din Bacău care a lăsat-o nesupravegheată pe pacientă este anchetată de o echipă a Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Este vorba despre nerespectarea protocoalelor, în sensul că asistenta trebuia să stea lângă pacient și nu pe scaunul din față, în dreapta șoferului. Trebuia să supravegheze pacienta (…) Indiferent de starea de sănătate a pacientului, asistentul este obligat să stea lângă pacient, în ambulanță, nu pe scaunul din dreapta șoferului”, a menționat ministrul Sănătății.

Victima este o femeie de 41 de ani, soția unui preot din Bacău. Ea a murit, miercuri, după ce s-ar fi aruncat din ambulanța care o transporta la spital în urma unui accident. 

„Se pare din primele informații că pacienta avea o stare de agitație. Ea a fost ridicată de pe o stradă din Bacău și a deschis ușa ambulanței în mers, aruncându-se din mașină”

Mai mult, Sorina Pintea spun că incidentul este cu atât mai grav cu cât în urmă a mai existat un caz asemănător.

„A mai fost un caz în urmă cu doi ani în județul Caraș-Severin, de asemenea, pacientul aflat în ambulanță decedând. Cu atât mai mult, trebuia să fie un exemplu sau un exemplu de așa nu”, a menționat Pintea.

Ministrul Sănătății a precizat că în acest caz va urma o plângere penală, iar asistenta ar putea fi sancționată disciplinar, „până la desfacerea contractului de muncă”.


Citește și:

VIDEO „EU CONTEZ, EU VOTEZ” / Ai de ales: Stai acasă și îi lași pe alții să-ți decidă viitorul. Sau votezi

Close
Închide
  Close