MENIU CAUTĂ
14 Oct. 2017 15:16 , de Valentina Postelnicu

Soția lui Paul Stănescu, propus ministru al Dezvoltării Regionale, a ajuns consilier în Ministerul Educației, imediat după ce acesta a devenit senator

Distribuie

Soția lui Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării Regionale, a ajuns consilier în Ministerul Educației, imediat după ce a ieșit la pensie și după ce soțul ei a devenit senator. În declarația de avere a parlamentarului Paul Stănescu, soția sa era în luna ianuarie 2017 profesor, la clasele I-VIII, în Vișina. Patru luni mai târziu, în luna mai, când a completat noua declarație de avere, soția sa era deja consilier în cadrul Ministerului Educației, și pensionară în învățământ. 

La capitolul venituri încasate, Paul Stănescu a precizat că soația sa a încasat 8.668 de lei, în calitatea de consilier în Ministerul Educației Naționale. Iar pensia a reprezentat 12.088 lei.

Și senatorul, propus să preia portofoliul de la Dezvoltare Regională, în locul lui Sevil Shhaideh, are mai multe surse de venit, pe anul fiscal care a trecuts. Astfel, el a câștigat de la Consiliul Județean Olt 39.928 lei, iar ca senator, 4.948 lei.

O altă sursă de venit o reprezintă arenda. Astfel, din arendarea unor terenuri, Paul Stănescu a câștigat 18.750 de lei.

El are un cont deschis la BRD Slatina, în care are 24.136 de lei și un autoturism Nubira, din 2002.

Paul Stănescu deţine o casă de 299 de metri pătraţi în Vişina şi un apartament în Craiova, dar și cinci terenuri agricole, intravilane și de alt tip, în zona județului Olt.

Ca senator, din decembrie, când a preluat mandatul, a semnat 19 iniţiative legislative şi a avut 9 declaraţii politice.

Paul Stănescu este vizat într-un dosar al DNA, în care o instanță din Olt a dispus redeschiderea urmăririi penale. Potrivit DNA, la acest moment, după informarea soluției de neîncepere a urmării penale, dată inițial în dosar, și redeschiderea dosarului, Stănescu nu are calitate de suspect în cauză. În anul 2015, procurorii DNA au cerut infirmarea unei soluții de NUP data în cazul mai multor persoane, printre care și cazul lui Stănescu, iar Tribunalul Olt a admis cererea, decizia fiind definitivă. Dosarul viza, la momentul închiderii, fapte de abuz în serviciu comise de mai multe persoane printre care și de Paul Stănescu.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că instanța a dispus redeschiderea urmăririi penale în acest dosar care îl vizează și pe Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării Regionale. Cauza este in rem și vizează funcționati de la Primăria Slatina, Consiliul Județean Olt și administratori de la mai multe firme, pentru ilegalități în domeniul achizițiilor publice, concesionari, vânzări, investiții.

Citește și: SINTEZA: Cazul Traian Berbeceanu – dovada unui război între structurile statului? Fostul şef BCCO Alba Iulia l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu

Loading...
Comentarii