De Bobi Neacșu,

Măsura guvernului spaniol va intra în vigoare de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi va continua până pe 25 martie, la miezul nopţii. „Realizarea de zboruri directe între orice aeroport situat în Italia şi orice aeroport situat în Spania este interzis de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi până pe 25”, se menţionează în ordonanţa guvernului lui Pedro Sanchez, notează sursa citată.

Măsura nu se aplică în cazul avioanelor cargo, zborurilor umanitare sau medicale.

Decizia vine după ce numărul de cazuri a cunoscut o creştere exponenţială în ultimele zile. Cel mai recent bilanţ arată că numărul persoanelor contaminate de virus în Spania a crescut de la 1.204 luni seară la 1.622. De asemenea, numărul morţilor a crescut de la 28 la 35.

Regiunea Madrid, cea mai afectată din ţară, a decis luni seară să închidă toate şcolile şi universităţile începând de miercuri, timp de două săptămâni. O decizie similară a fost luată în capitala Ţării Bascilor, Vitoria, şi în regiunea vecină Rioja.

Citeşte şi:

Secretarul de stat Tătaru: ”Ministerul Sănătății începe să pună brățări de localizare, temperatură și frecvență cardiacă celor aflați în izolare”

LIVE UPDATE | 174 de cazuri de coronavirus în București. Situația pe sectoare

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Italia anunță încă 837 de decese, dar speră că a atins apogeul crizei

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres