MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2012 16:21

SPECTACOL absolut pe Otopeni! Au transformat o pistă în cea mai mare parcare de avioane pentru aeronavele suporterilor spanioli! | FOTO

Distribuie

Un spectacol nemaivăzut are loc în aceste zile pe Aeroportul Otopeni! Pista nordică a fost transformată temporar în... parcare pentru aproximativ 40 de avioane. Vorbim de un şir de aeronave care se întinde pe aproximativ 3 kilometri! E cea mai mare parcare de avioane din regiune! Aparatele de zbor sunt cele folosite în cursele charter de suporterii celor două echipe care dispută finala Europa League, la Bucureşti, pe National Arena: Athletic Bilbao şi Atletico Madrid.
Alte recorduri în materie de aviaţie au fost atisne zilele acestea. Un aparat Boeing 747 într-o configuraţie mărită a aterizat fără probleme pe pista Aeroportului Băneasa. Acelaşi aparat a adus ieri, 8 mai, aproape 600 de fani ai echipei din Bilbao. Niciodată la Otopeni nu au mai debarcat în acelaşi timp dintr-un avion atât de mulţi pasageri! „Nu ştim când vom mai vedea aşa ceva aici. E un eveniment unic. Atât de multe aparate de zbor şi modele diferite garate la sol...”, ne-a declarat Valentin Iordache, directoruld e comunicare şi dezvoltare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, din Otopeni.

„În cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul se desfăşoară normal şi nu au avut loc niciun fel de incidente.
În ziua de 9 mai, până la ora 18:30, au aterizat 52 de curse charter – 31 de la Bilbao şi 21 de la Madrid – care au transportat peste 11600 de suporteri ai celor două echipe finaliste UEFA Europa League. Suporterii au fost preluați în cel mai scurt timp de autocarele agențiilor de turism, cursele shuttle puse la dispoziția lor de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, precum şi de liniile RATB 780 și 783 sau de trenul Henri Coandă Express.
Traficul curselor regulate nu a fost afectat, toate acestea decolând şi aterizând conform programului de zbor. Pe curse regulate au sosit, de asemenea, cateva mii de suporteri.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti sunt îndeplinite toate condiţiile pentru desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor aeriene, ca urmare a bunei cooperări a administrației aeroportuare cu Primăria Capitalei şi cu toate celelalte instituții implicate în organizarea Finalei UEFA Europa League.

Prin Aeroportul Henri Coandă sunt estimaţi să treacă în total peste 25.000 suporteri, dintre care peste 15 000 numai astăzi. Aceștia se adaugă celor câteva mii de suporteri sosiți în zilele trecute pe Aeroportul Henri Coandă și sutelor de suporteri sosiți, odată cu echipele finaliste, pe Aeroportul București Băneasa Aurel Vlaicu.

Referitor la unele informaţii citate de presa românească din cotidianul spaniol El Correo, privitoare la o aşa-zisă limitare de capacitate a Aeroportului Henri Coandă, respectiv modificarea orelor de operare de către aeroport, facem următoarele precizări:
– la toate solicitările de alocare de slot (programare de operare) aeroportul a răspuns prompt, identificând și alocând slot-uri, inclusiv suplimentare;
– niciun slot alocat nu a fost modificat de către aeroport;
– responsabilitatea pentru eventualele modificări de program sau întârzieri ale curselor charter aparține în totalitate companiei aeriene transportatoare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Administraţia Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

fotografii: Dumitru Angelescu, Claudiu Pacearcă

Citește mai multe despre Liga Europa și Liga Europa pe Libertatea.

Comentarii