Mergi direct la conținut »
Speranța Cliseru, între violențele din 10 august și scandalul din PSD. Prefectul Capitalei nu demisionează. ”Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Speranța Cliseru, între violențele din 10 august și scandalul din PSD. Prefectul Capitalei nu demisionează. ”Nu mă simt victimă, nu mă simt oropsită”

Speranța Cliseru, între violențele din 10 august și scandalul din PSD. Prefectul Capitalei spune că nu demisionează din funcție pentru că nu a încălcat legea. Mai mult, Speranța Cliseru a evitat să se pronunțe pe presupusul spionaj al Ministerului de Interne, invocat de Gabriela Firea. "Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, eu nu fac politică. Nu știu dacă am fost urmărită", a spus Cliseru, la Parlament.

De Sorina Ionaşc,

„Nu mă pricep, nu sunt antrenată de servicii secrete, nu ştiu dacă am fost urmărită sau nu. Am avut multe discuţii cu secretarul de stat (din MAI – n.r.). Nu le-am văzut, nici doamna ministru nu le-a arătat, cred că doar s-a referit”, a declarat Speranţa Cliseru, la ieşirea din Comisia de apărare.

Prefectul Capitalei a precizat că „nu face politică” și că doar respectă instituțiile statului. Ca atare, spune ea, nu are niciun conflict cu Carmen Dan și că va merge la discuții cu ea, dacă va fi chemată.

„Nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice, deci e prea multă discuţie despre prefect. Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui, ca să fie foarte clar. Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea. Atâta vreme cât în statul român legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu am probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am facut nimic imoral, nu dau vina pe alţii. Eu mi-am asumat responsabilităţile, m-am dus în Piaţă, cu toate că puteam să trimit un reprezentat, nu am făcut-o. M-am dus eu acolo. Nu în Piaţă, nu mă plimbam pe acolo. Eu am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat, nu sunt militar, nu sunt şeful Jandarmilor”, a explicat Speranța Cliseru.

Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
Recomandări
Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
 

Prefectul Capitalei a fost chemată la audieri în comisia de apărare de la Senat, însă audierile au fost anulate, deși Speranța Cliseru era prezentă.

„Eu mă prezint în mod disciplinat de câte ori sunt chemată. Respect instituţiile statului. Dacă dumnealor au considerat că trebuie să amâne această audiere, am plecat. Ce să fac mai mult de atât?”, a răspuns ea.


Citește și:

EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!

Close
Închide
  Close