De Andrei Crăițoiu,

S-au închis malluri, săli de spectacole și de cinema, iar activitățile sportive au fost suspendate. Autoritățile au pus lacătul pe stadioane, pe baze de antrenament și pe săli. Multe dintre ele vor rămâne închise până la finalul epidemiei, alte s-au transformat în funcție de necesități.

Maracana devine spital

Este și cazul complexului sportiv din care face parte şi stadionul Maracana. Acesta va deveni spital pentru bolnavii de coronavirus. Până în acest moment, în Brazilia sunt înregistrate 2.985 de cazuri de infectare şi 77 de decese.

„Gradul de inflamație pe care acest virus îl provoacă în plămâni e foarte ridicat, iar în cazurile severe se agravează. E de așteptat ca, de acum într-un an, să vedem probleme la oamenii care au avut virusul, care au trecut prin acest proces de inflamare a plămânilor”, a explicat Luis Fernando Correia, medic brazilian.

Nu doar Maracana se va transforma în spital. Şi arenele Pacaembu din Sao Paulo şi Mane Garrincha vor deveni unităţi medicale temporare în această perioadă în care epidemia de coronavirus se extinde.

Și oficialitățile din Argentina au decis ca stadionul Monumental (unde joacă River Plate), stadionul Bombonera (“casa” celor de la Boca Juniors) să capete, în funcție de evoluția situației, statutul de centre de carantină.

Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
Recomandări
Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
 

500 de paturi în cea mai modernă sală de sport din Sofia

Sala de sport din Bulgaria

Bulgarii au luat măsuri speciale și au transformat Armeec Arena, cea mai modernă sală de sport de la Sofia. A fost mai mult un exercițiu, dar lucrurile vor rămâne nemișcate de acum încolo, iar sala devine un spital.

În prima fază au fost montate pe parchetul sălii 500 de paturi, apoi urmează să fie dotate cu echipament medical. În cazul în care e nevoie, pacienții cu probleme din cauza COVID-19 vor fi aduși aici. Operațiunea a fost coordonată de Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei.

Patinoarul, tranformat în morgă

Din păcate, un patinoar din Madrid va fi amenajat pentru a aduce trupurile victimelor coronavirusului.

“Pregătirile au început pentru a primi cadavrele în Palacio de Hielo şi astfel să faciliteze munca serviciilor funerare în faţa acestei situaţii excepţionale”, au anunţat autorităţile din Madrid. Patinoarul se află în apropiere de târgul din Madrid, al cărui pavilion a fost transformat în spital de campanie de 1.500 de paturi şi care ar putea primi până la 5.500 de pacienți.

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
Recomandări
Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
 

Au cedat stadionul și hotelul

Mai mult, clubul Watford din Anglia a anunţat că îşi va pune stadionul la dispoziţia Serviciului Național de Sănătate. Arena formaţiei din Premier League se află chiar lângă Spitalul General din Watford, iar preşedintele clubului, Scott Duxbury, a anunţat că va face tot ce este nevoie pentru a susţine serviciul medical în timpul pandemiei de coronavirus. Directorul executiv al spitalului din Watford a recunoscut că personalul medical avea nevoie de spaţiu suplimentar pentru a-i îngrijii pe pacienţii cu dificultăţi respiratorii.

Cei de la Chelsea au luat și ei o decizie în acest sens. Englezii au pus Hotelul Millennium de la propriul stadion, Stamford Bridge, la dispoziţia Serviciului Naţional de Sănătate, pentru a oferi cazare personalului său, care luptă contra pandemiei de coronavirus.

Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
Recomandări
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
 

Mulţi din personalul medical vor lucra în ture prelungite şi poate nu vor putea călători acasă sau altfel ar trebui să facă navete lungi. Locurile de cazare locală ajută menţinerea sănătăţii şi bunăstarea acestui personal cu rol crucial în aceste momente critice

comunicat Chelsea:

Clubul Manchester City a decis să pună la dispoziţia sistemului naţional de sănătate din Marea Britanie incinte din propria arenă, Etihad Stadium. Birouri şi săli de şedinţe vor fi deschise pe Etihad Stadium pentru pregătirea personalului medical în lupta împotriva coronavirsului.

La arena echipei Manchester City nu vor fi trataţi bolnavi de Covid-19. Un spital provizoriu va fi însă construit la centrul de expoziţii din oraş, Manchester Central Convention Complex.

Stadionul lui Manchester City

2.000 de paturi pe stadionul din Cardiff

Și Millenium Stadium din Cardiff, unde joacă naţionala de rugby a Ţării Galilor, va fi transformat în spital temporar pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului. Această arenă va putea ajuta la crearea a numai puţin de 2.000 de paturi.

„Este un privilegiu să ne putem oferi serviciile, instalaţiile şi un număr important de personal operaţional, pentru a ajuta în această perioadă de urgenţă naţională”, a declarat Martyn Phillips, directorul general al Welsh Rugby Union.

Santiago Bernabeu, la dispoziția autorităților

Cel mai galonat club din lume se luptă cu pandemia. Real Madrid se implică în lupta contra COVID-19, iar oficialii grupării iberice au decis să pună stadionul Santiago Bernabeu la dispoziția autorităților.

„Stadionul va oferi spațiu pentru stocarea donațiilor de echipamente medicale necesare în lupta contra pandemiei. Acestea vor ajunge la autoritățile sanitare conduse de guvernul spaniol, astfel încât ele să fie distribuite în cel mai eficient mod posibil. Real Madrid va permite organizațiilor sau companiilor, în special celor din domeniul sportiv, să doneze prin intermediul clubului bani sau materiale sanitare, care vor ajunge la Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat al clubului.

Clubul Espanol Barcelona a anunţat și el că pune la dispoziţia autorităţilor stadionul şi baza sa sportivă, în cazul în care este nevoie de staţiu pentru necesităţile medicale şi logistice în lupta împotriva coronavirusului. Atât baza sportivă cât şi stadionul au diverse spaţii care pot fi folosite de autorităţi.

Clubul, cu dorinţa de a ajuta pentur reducerea pandemiei, vrea să amintească faptul că lupta împotriva coronavirusului se duce şi se va câştiga de acasă

Comunicat Espanol Barcelona:

Centre de carantină la Giurgiu și Tg. Jiu

Centru de carantină de la Tg. Jiu

Românii au decis ca spațiile de la două stadioane să fie transformate pe timpul pandemiei. Sala de sport din Giurgiu a găzduit, în urmă cu două săptămâni, 21 de cetățeni români veniți din Italia și plasați în carantină. Același lucru s-a întâmplat și la stadionul din Târgu Jiu, acolo unde hotelul arenei a fost ocupat de alți români care vor sta în carantină 14 zile, după ce s-au întors tot din Italia.

Și la Constanța, pe stadionul Portul a început ridicarea unui spital modular de izolare și tratament.

La spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus

prefectul George Niculescu:

Spitale de campanie și la Cluj

Autoritățile din municipiul Cluj-Napoca se gândesc la amplasarea unor spitale de campanie la Cluj Arena, Sala Polivalentă și Parcul Industrial Tetarom I, în cazul în care spitalele nu vor face față numărului mare de bolnavi.

„Pe Cluj Arena pot fi amplasate corturi, într-o zonă asigurată din punct de vedere al securității și al accesului pe gazon și nu numai, pentru că există acolo alte multe dependințe, spații care pot fi folosite”, a declarat Valentin Jucan pentru Transilvania Reporter, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.

La rându-l său, Emil Boc, primarul Clujului a spus: „Sala Polivalentă este pusă la dispoziție pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”.

Citeşte şi:

Gigi Becali a fost la mânăstire și a făcut din nou donații: ”La noi o să treacă, noi avem Liturghia”

Dumitru Dragomir față cu coronavirusul: ”Noi suntem în criză de când ne ştim! Ieșim și din asta!”

Cosmin Olăroiu donează 100 de porții de mâncare pe zi pentru personalul medical de la spitalul „Victor Babeș” din București

Ce fac bogații lumii în timpul crizei coronavirusului. Reconversia afacerilor, donații sau nimic

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor