De Răzvan Mihalașcu,

Cu toate acestea, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că ofensiva din Siria va continua.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a avertizat că Turcia va suferi „consecințe grave”, în vreme ce secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, ia în calcul posibilitatea aplicării de sancțiuni asupra Turciei.

Decizia președintelui american Donald Trump de a retrage trupele a declanșat practic incursiunea Turciei în nordul Siriei, notează BBC.

Liderul de la Washington a afirmat că ar vrea ca Statele Unite să negocieze încheierea unui armistițiu între Turcia, un aliat al NATO, și kurzi.

De cealaltă parte, președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că operațiunea militară va continua.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), peste 100.000 de oameni și-au părăsit locuințele pentru a se refugia, din cauza ofensivei militare a Turciei care a început miercuri.

Președintele turc a precizat că vrea să creeze o „zonă sigură” în nordul Siriei în care să nu existe milițiile kurde ce controlează acum zona.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Baza americană din nordul Siriei, atacată de turci

Un aliat important al Statelor Unite în Orientul Mijlociu, Forțele Democratice Siriene (SDF) se confruntă cu numeroase atacuri din partea artileriei și aviației turce, de-a lungul frontierei de 120 de kilometri dintre Turcia și Siria, conform BBC.

Zeci de luptători ai milițiilor kurde au fost uciși. De cealaltă parte, Turcia a anunțat că un militar turc a murit, iar alți trei au fost răniți în lupte.

De asemenea, cel puțin 11 civili au fost omorâți, iar organizațiile umanitare avertizează că numărul persoanelor afectate de acest conflict va crește.

Vineri, Pentagonul a anunțat că militarii americani staționați în baza din Kobane, un oraș situat în nordul Siriei, au fost atacați de militarii turci. Căpitanul Brook DeWalt a menționat că „turcii știau că în zonă erau prezenți militari ai Statelor Unite”.

„Toți militarii americani nu au fost răniți. Statele Unite cer Turciei să evite acțiunile militare care ar putea duce la o reacție defensivă imediată”, se arată într-un comunicat la Pentagonului.

Turcia a negat acuzațiile potrivit cărora atacul ar fi vizat forțele americane.

Citeşte şi:

A treia zi a ofensivei Turciei în Siria. Ankara anunță primele victime. Mii de oameni, forțați să se refugieze din cauza conflictului

DNA, pe urmele banilor luați de Alexandru Cumpănașu de la Ministerul Culturii. A primit 1 milion de lei pentru trei broșuri copy/paste din Wikipedia și Google

Supercom, superafacere: mai mulți bani, mai mult gunoi pe străzile din sectorul 2

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri