De Andrei Crăițoiu,

Cardurile se primesc la domiciliu sub forma unei recomandate, plicul se predă personal de către poștaș solicitantului.

În cazul în care persoanele respective nu sunt găsite acasă, acestea se pot prezenta la oficiul poștal de care aparțin în maximum zece zile lucrătoare de la primirea devizului la cutia de scrisori.

Este obligatoriu ca pensionarii bucureșteni care vor să circule gratuit pe mijlocasele de transport ale STB să dețină un astfel de card, oferit gratuit de municipalitate. Iar de la 1 august sunt obligați să le valideze de fiecare dacă când circulă pe liniile STB.

„Validarea fiecărei călătorii este necesară pentru a îmbunătăţi calitatea transportului public. Noi trebuie să ştim cine sunt călătorii şi care este numărul de călătorii pe anumite linii. Dacă pensionarii îşi validează cardul, noi o să ştim câţi sunt, pe ce linii şi la ce oră circulă”, spune Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al STB.

În cazul în care pensionarii nu vor valida cardul de călătorie, ei riscă să fie amendaţi conform reglementărilor în vigoare. În Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea Bucureşti – Ilfov sunt prevăzute amenzi între 50 şi 5.000 de lei.

Pe cardul pe care bucureștenii îl primesc este încărcat titlul de călătorie „abonament pensionar valabil pe toate liniile urbane”.

Abonamentul are perioada de valabilitate de un an, începând cu data de 1 august 2019! Cardul se mai reîncarcă abia în august 2020.

Acesta poate fi reîncărcate anticipat, fără niciun cost, pentru o nouă perioadă de 12 luni, cu maximul 60 de zile înaintea datei de expirare, adică 1 august 2020.

Reîncărcarea se va realiza la oricare dintre centrele de emitere și reîncărcare STB din București, iar pentru această procedură este necesară prezentarea talonului de pensie (copie sau original, din luna anterioară), dar și a cărții de identitate.

Important de precizat că abonamentul emis gratuit de STB pentru pensionari se poate utiliza doar pe liniile normale! Adică nu pe liniile regionale (cu indicativul R), sau pe liniile Expres (780, 783, etc…).

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”
GSP.RO

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre