Mergi direct la conținut »
Stoltenberg exclude posibilitatea ridicării sancțiunilor asupra Coreei de Nord ”fără schimbări concrete”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Stoltenberg exclude posibilitatea ridicării sancțiunilor asupra Coreei de Nord ”fără schimbări concrete”

Stoltenberg exclude posibilitatea ridicării sancțiunilor asupra Coreei de Nord ”fără schimbări concrete”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a salutat, joi, anunțul făcut de liderul de la Phenian Kim Jong-un privind oprirea testelor nucleare, însă el exclude posibilitatea ridicării sancțiunilor internaționale ”fără schimbări concrete” din partea regimului de la Phenian.

”Atât timp cât nu vom constata schimbări concrete în comportamentul regimului din Coreea de Nord, trebuie menţinute sancţiunile internaţionale. Presiunile şi sancţiunile ONU au dus la progresele înregistrate în ultimele săptămâ”, a spus Stoltenberg la o conferință de presă la sediul NATO de la Bruxelles, cu o zi înainte de un summint între cele două țări din Peninsula Coreeană, în zona demilitarizată.

Totodată, Stoltenberg, care urmează să prezideze vineri o reuniune a miniștrilor de externe din cadrul NATO, a salutat organizarea summitului intercoreean, spunând că este ”un prim pas importat spre o soluție pașnică și obținută prin negociere”, potrivit Agerpres.

”Este important să continuăm să susţinem toate aceste eforturi” pentru a aplana tensiunile din peninsulă”, a mai spus el.

Vineri, Kim Jong-un se va întâlni cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, în zona demilitarizată, care divizează peninsula. Iar la sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie, el ar urma să participe la un summit istoric cu președintele american Donald Trump, într-un loc care nu a fost încă precizat.


EXCLUSIV/ Încă o lovitură dură primită de Alina Vidican. Cristi Borcea i-a dat Valentinei Pelinel hotelul din Timișoara!

Close
Închide
  Close