Mergi direct la conținut »
Studiu: Una din patru persoane ar prefera să fie surprinsă dezbrăcată decât să plece de acasă fără smartphone
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Studiu: Una din patru persoane ar prefera să fie surprinsă dezbrăcată decât să plece de acasă fără smartphone

Una din patru persoane ar prefera să fie surprinsă dezbrăcată decât să plece de acasă fără smartphone sau dispozitiv conectat la internet, o persoană din cinci susține că a avea acces la internet este la fel de important pentru ei ca a avea mâncare, apă sau adăpost, potrivit unui studiu realizat de către Kaspersky.

De Daniel Ionașcu,

”Măsura în care ne bazăm pe dispozitive și pe conectivitatea oferită este acum atât de mare încât pierderea unui smartphone sau a unei tablete poate fi mai stresantă decât multe alte situații traumatizante. Aproape toți respondenții (90%) au spus că s-ar simți stresați dacă și-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul – un procent mai mare decât cei care au menționat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicați într-un accident minor de mașină (88%) sau îmbolnăvirea (80%)”, se arată într-un comunicat al companiei de securitate cibernetică.

Acesta arată că oamenii sunt pregătiți să riște să fie puși în situații jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectați.

”De exemplu, 26% dintre respondenți s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută/periculoasă. Mai mult, o persoană din cinci a spus că s-ar simți dezbrăcată fără dispozitivul său conectat”, conform studiului.

Stres cibernetic

Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol și neajutorat a primit sarcina de a-și găsi hainele într-un oraș necunoscut, fără telefon și toate avantajele aduse de acesta. Acesta a araătat că senzația de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat.

Un studiu recent al Kaspersky arată că două treimi dintre europeni suferă de ”stres cibernetic”.

Close
Închide
  Close