Mai multe supermarketuri şi shaormerii din Sectorul 4 au fost amendate. Sancțiuni de peste 380.000 de lei

19 martie 2017 11:35

Mai multe supermarketuri şi shaormerii din Sectorul 4 au fost amendate de Poliția Locală, în urma unor controale efectuate sâmbătă. Sancțiunile se ridică la peste 380.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 au sancţionat şase magazine şi şapte shaormerii. În urma controalelor, aceștia au descoperit că vindeau produse expirate, dar și că le lipsea autorizația de funcționare.

Cele șase magazine unde s-au depistat nereguli au primit amenzi în valoare de 240.800 de lei, pentru comercializarea produselor expirate ( lactate, preparate din carne) şi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare. De asemenea, cele șapte șaormerii au fost sancționate cu suma de 140.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare şi pentru vânzarea de produse cu termen de valabilitate expirat. În total, s-au dat amenzi de peste 380.000 de lei, transmite Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.

Au fost sancționați și agenții economici care nu au putut face dovada acordurilor de funcționare sau care au angajat personal necalificat pentru vânzarea produselor alimentare.

Recent, în Parlament, a fost depus un proiect de lege care prevede sancționarea cu până la 15 ani de închisoare pentru cei care vând alimente expirate sau contrafăcute. Concret, popunerea legislativă prevede că prepararea de alimente ori băuturi falsificate, alterate sau interzise consumului, vătămătoare sănătăţii, expunerea spre vânzare sau vânzarea unor astfel de alimente sau băuturi, cunoscând că sunt falsificate sau alterate ori interzise consumului se pedepsesc cu închisoare de la unu la 8 ani, faţă de 3 luni până la 3 ani cum este în prezent.

FOTO: Arhivă

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro