MENIU CAUTĂ
, de Anamaria Lembrau

SURPRIZĂ URIAŞĂ în Bihor la ALAGERILE LOCALE 2012: Unul dintre cei mai logevivi primari din ţară pierde în faţa unei femei care a candidat „din ambiţie”

Distribuie

Alegerile locale 2012 au furnizat o supriză de proporţii în comuna Uileacu de Beiuş din judeţul Bihor: liberalul Ioan Balint, primar de pe vremea lui nea Nicu, a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 28 de voturi. L-a bătut o femeie de 33 de ani care a candidat din partea PSD.
Şi, uite-aşa, 28 de voturi au pus capăt – ironic parcă – celor fix.. 28 de ani în care Ioan Balint a fost primar la Uileacu.
Învingătoarea longevivului primar din Bihor, Mihaela Sabău, a candidat din partea PSD şi a strâns 592 de voturi, cu 28 mai mult decât liberalul Ioan Balint (564). Balint a trecut înainte de alegeri de la PDL la PNL şi a condus Primăria Uileacu de Beiuş din anul 1984. Mediafax scrie că Ioan Balint a cerut recalcularea scorului electoral de trei ori, până să accepte situaţia.
Primăriţa aleasă, Mihaela Sabău, este absolventă de Drept, cu masterat în Drept administrativ şi Administraţie publică, iar până acum a lucrat la o firmă din Beiuş. Ea spune că s-a înscris în PSD în urmă cu un an şi a decis să candideze „din ambiţie”. Şi-a susţinut campania din veniturile sale, ale soţului, familiei şi ale unor prieteni apropiaţi.
 

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii