Mergi direct la conținut »
Sute de români erau bătuți, sechestrați și puși să muncească în Anglia ca sclavii. Traficanții de persoane din Vrancea au fost prinși
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sute de români erau bătuți, sechestrați și puși să muncească în Anglia ca sclavii. Traficanții de persoane din Vrancea au fost prinși

Sute de români erau bătuți, sechestrați și puși să muncească în Anglia ca sclavii. Traficanții de persoane din Vrancea au fost prinși

Doisprezece presupuși traficanți de persoane au fost prinși și duși la audieri, fiind suspectați că au racolat, sechestrat, bătut și exploatat prin muncă sute de români, pe teritoriul Angliei. Gruparea specializată în trafic de ființe umane a fost destructurată de către polițiștii din Vrancea, în colaborare cu cei din Londra, în urma unor ample percheziții în România și Anglia.

De Cristina Sterian,

Cei 12 vrânceni sunt acuzați că unele dintre persoanele racolate erau chiar bătute, ținute fără hrană sau lăsate să doarmă în condiții insalubre.

Simultan, în Londra și în județul Vrancea au avut loc 15 percheziții – opt la locuințe din Londra și șapte la locuințe din Vrancea, la persoane bănuite de trafic de persoane. Este vorba despre opt bărbați și patru femei cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, din Vrancea, care s-au constituit intr-un grup infracțional, specializat în traficul de persoane.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi racolat, transportat și găzduit pe teritoriul statului englez sute de persoane, cele mai multe din România, pe care, inducându-le în eroare și abuzând de autoritate, uneori prin violență, lipsire de libertate și reținerea documentelor de călătorie, le-ar fi obligat să muncească, în folosul lor.

În acest fel, membrii grupării ar fi obținut mari sume de bani și foloase materiale. În fapt, membrii grupului infracțional ar fi intermediat, pentru alți cetățeni români, încheierea unor contracte de muncă în diferite domenii de activitate, în special în construcții, și le-ar fi oferit salarii mult mai mici decât cele obținute de la angajator, diferența fiind însușită de către aceștia în mod ilegal. Victimele ar fi fost cazate în condiții insalubre, iar hrana ar fi fost total insuficientă.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat șase autoturisme, 12.850 de lire sterline, peste 126.000 de lei, 500 de grame de bijuterii din aur, mai multe laptopuri și telefoane mobile, precum și documente și carduri bancare emise de autoritățile din Anglia.

Potrivit legislației române, bănuiții sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani, iar, conform legislației britanice aceștia sunt cercetați pentru sclavie modernă.

Până în prezent, în urma activităților desfășurate, patru persoane au fost prinse în județul Vrancea, iar opt în Anglia, toți cei 12 suspecți fiind dusi la audieri.

Citește și:

FOTO/ Bucuria fetiței care mergea flămândă la școală: acum are ce pune pe masă. După ce Libertatea a prezentat povestea familiei sale, a sărit în ajutor și Episcopia Hușilor

Close
Închide
  Close