MENIU CAUTĂ

VIDEO/Tânărul român, politician în Italia: „Aici a murit nu doar cultura, ci si agricultura. Mă atinge disperarea din ochii unui om”

Distribuie

De ce ești la protest astăzi?

E o datorie. E datoria mea!

E răspunsul lui Marc, un tânăr român care trăiește de 17 ani în Italia, care face politică în peninsulă, dar care se simte foarte legat de țara natală, România. A venit la protestul din Piața Victoriei pentru că „îl doare” tot ce vede în jur.

LIVE TEXT/ Mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Românii din străinătate se adună la București / FOTO

„Văd atât de multă disperare pe chipurile oamenilor. Văd oameni care câștigă bani puțini. Văd tineri care fug nu doar din țară, ci de la țară pentru ca nu mai pot trăi”, spune tânărul de 22 de ani

„Nu doar cultura a murit, ci și agricultura”, spune Marc. Care, deși trăiește în Bologna de când avea doar 6 ani, e la curent cu toate lucrurile care se întâmplă în România, atât din punct de vedere politic cât și social. ”Mă atinge disperarea din ochii unui om”, spune tânărul.

În Italia a ales să facă politică. ”Aam militat în Partidul Democrat, am fost secretar al tineretului local, am propus câteva legi”, spune tânărul.

Și trage și o concuzie despre ce consideră el că nu merge în România. ”O mentalitate. Românul nu mai crede că poate schimba ceva. Nu mai are încredere.”

Marc are cu el un rucsac plin cu apă, apa cu vitamine, cu minerale. Pentru cazurile în care o persoană se simte rău din cauza căldurii și epuizării.

 

Citește mai multe despre Diaspora pe Libertatea.

Comentarii