Mergi direct la conținut »
Taxa auto va fi restituită cetățenilor până la sfârșitul anului. Banii, deja puși deoparte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Taxa auto va fi restituită cetățenilor până la sfârșitul anului. Banii, deja puși deoparte

Taxa auto va fi restituită cetățenilor până la sfârșitul anului. Banii, deja puși deoparte

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că restituirea taxei auto către cei îndreptățiți se va încheia până la sfârșitul acestui an. Ea a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că membrii cabinetului urmează să adopte actul normativ prin care sunt alocați banii necesari, suma ridicându-se la 700 de milioane de lei.

De Adrian Ilie,

”Printr-o hotărâre pe care o adoptăm în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi transferăm suma de 700 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului către Fondul pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu în scopul restituirii sumelor către cetăţeni. Astfel, vom continua să asigurăm fondurile necesare pentru recuperarea taxei auto de către toţi românii care au acest drept”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, primul-ministru a anunțat că joi va fi pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență prin care va fi reglementată activitatea de ride sharing.

”Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale au avut în ultima săptămână consultări repetate cu toți factorii implicați. Astăzi proiectul de OUG privind reglementarea acestui subiect va fi pus în consultare publică urmând ca săptămâna viitoare să adoptăm soluțiile convenite”, a precizat șeful Guvernului.

Citește și: UPDATE | Peste 240.000 de români au semnat petiția pentru autorizarea companiilor de transport Uber, Bolt și Clever

Close
Închide
  Close