Mergi direct la conținut »
UPDATE | Telekom scumpește abonamentele de internet, cablu și telefonie fixă. Explicația: ”Nu mai erau viabile”
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

UPDATE | Telekom scumpește abonamentele de internet, cablu și telefonie fixă. Explicația: ”Nu mai erau viabile”

Operatorul de comunicații Telekom va scumpi anumite abonamente în România, începând cu luna octombrie, aceasta fiind a doua majorare într-un singur an. Compania justifică creșterea prețului prin faptul că aceste abonamente ”nu mai erau viabile”.

De Daniel Ionașcu,

„Pentru a continua să oferim produse şi servicii cât mai simple şi de calitate, precum şi pentru a asigura viabilitatea economică a serviciilor furnizate, vom modifica preţurile (…). Aşadar, începând cu data de 10 octombrie 2019, serviciile contractate vor fi furnizate în cadrul unui pachet de servicii fixe al cărui preţ va fi majorat la 8 euro, TVA inclus“, se arată în notificările pe care societatea le transmite clienților, scrie ZF.ro.

În acest caz a fost vorba de o majorare de la 7 la 8 euro pe lună.

Telekom susține că prețurile erau prea mici comparativ cu costurile.

„Clienţii impactaţi sunt cei care în acest moment beneficiază de servicii fixe la tarife care nu mai sunt viabile economic pentru Telekom“, potrivit reprezentanților Telekom, citați de publicația economică.

Potrivit Media-max.ro, sunt vizate și abonamentele de cablu și internet, nu doar cele de telefonie fixă. Iată noile prețuri:

  • pachet de televiziune TV M – preț nou 7 euro;
  • pachet de televiziune TV L – preț nou 10 euro;
  • pachet de internet și telefonie fixă – NET L + Voce 0 – preț nou 8 euro;
  • pachet de televiziune + internet – TV M + NET L – preț nou 13 euro;
  • pachet de televiziune + telefonie fixă – TV L + Voce N+ – preț nou 15 euro;
  • pachet de televiziune + internet – TV L + NET L – preț nou 17 euro;
  • pachet de televiziune + internet – TV L + NET L + Voce – preț nou 17 euro.

Nemții ar cam pleca din țară

Presa a scris de curând că grupul german Telekom vrea să își vând operațiunile din România.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Potrivit Gazetei Sporturilor, partea de telefonie mobilă ar putea fi cumpărată de către grupul francez Orange, iar partea de cablu tv de către operatorul român RCS-RDS, grup patronat de omul de afaceri Zoltan Teszari.

De asemenea, de operațiunile din România ale Telekom mai sunt interesați un oligarh bulgar și un grup de telecomunicații din Rusia.

Recent, Telekom a anunțat concedierea a 700 de angajați.

Statul român este acționar la Telekom România – fostul Romtelecom – cu 46% din acțiuni. Concomitent, este acționar indirect și la Telekom Mobile – fostul Cosmote – deoarece fostul Romtelecom deține 30% din acțiunile acesteia.

ANCOM, autoritatea de reglementare în telecomunicații din România, a amendat anul trecut Telekom cu un 1,1 milioane de lei din cauza incidentului din luna martie 2018, când utilizatorii companiei au rămas fără semnal.

Close
Închide
  Close