De Daniel Ionașcu,

„Cotele de capitalizare ale fondurilor de pensii private sunt negociabile în măsura în care se va ajunge la o înțelegere cu Guvernul privind investițiile fondurilor în proiectele importante pentru România, în sănătate, energie, infrastructură și sectorul IMM-urilor”, a afirmat Teodorovici, citat de Profit.ro.

Ordonanța 114, mama tuturor relelor

Guvernul a adoptat în luna decembrie Ordonanța 114, iar aceasta include condiții draconice privind fondurile de la Pilonul II.

Aceasta reduce comisioanele de administrare, impune celor 7 fonduri să facă o majorare de capital de 800 de milioane de euro și permite celor care au cotizat cel puțin 5 ani să se transfere de la Pilonul II la Pilonul I, adică pensia de stat.

Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR), a declarat că cele 7 fonduri care administrează Pilonul II se gândesc să plece din România din cauza condițiilor din OUG 114.

Libertatea a scris de curând că, în cazul în care acest lucru se întâmplă, cele 48 de miliarde de lei care se găsesc la Pilonul II ar putea ajunge pe mâna statului.

Mihai Fifor – fost ministru al Apărării, a declarat că din banii celor care se transferă la Pilonul I se vor putea face spitale.

Ulterior, Teodorovici a spus că spitalele vor fi construite în parteneriat public-privat, dar nu a explicat vor putea produce acestea venituri pentru viitorii pensionari.

Peste 7 milioane de români au conturi deschise la Pilonul II. Acesta este în vigoare din anul 2008. Potrivit legislației, banii de la Pilonul II sunt considerați privați, astfel că statul nu poate să-i naționalizeze.

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase