Mergi direct la conținut »
Fifor (PSD), despre cum ar folosi statul banii din Pilonul II, transferaţi la Pilonul I: "De ce nu în construcția unui spital, prin partaneriat public-privat?”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fifor (PSD), despre cum ar folosi statul banii din Pilonul II, transferaţi la Pilonul I: "De ce nu în construcția unui spital, prin partaneriat public-privat?”

Fifor (PSD), despre cum ar folosi statul banii din Pilonul II, transferaţi la Pilonul I: „De ce nu în construcția unui spital, prin partaneriat public-privat?”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor a declarat, luni, la Digi 24, că în urma transferului banilor contribuabililor de la Pilonul II la Pilonul I, aşa cum s-a stabilit prin Ordonanţa 114, statul va putea folosi aceşti bani pentru a construi, de exemplu, spitale, prin parteneriat public-privat. Întrebat cum poate aduce profit construcția unui spital, Fifor a răspuns că „nu despre asta este vorba”. „Randamentul era unul care putea fi îmbunătățit”, a mai spus el.

De Valentina Postelnicu,

„Pilonul 2 de pensii nu este afectat de OUG 114. Ce spun schimbările? Există posibilitatea contribuabilului să nu mai contribuie dacă a contribuit minim 5 ani la acest pilon și dacă fondurile care sunt deja acolo rămân până ieșirea la pensie la limita de vârstă. Mai spune că fondurile din pilonul 2 de pensii pot fi folosite în parteneriatul public privat. Banii care se află acolo erau nefolosiți, stăteau acolo”, a spus deputatul PSD Mihai Fifor.

Întrebat la ce bani nefolosiți se referă, deoarece banii sunt investiți, Fifor a răspuns: „Investiți cu ce randament?”. „Un randament suficient de scăzut ca oamenii să nu fie mulțumiți”, a completat el.

Întrebat de unde știe că oamenii sunt nemulțumiți, Fifor a răspuns: „Nu facem legi fără să consultăm înainte.”

„Nu se distruge fondul de pensii”, a mai spus deputatul PSD, continuând că banii pot merge în parteneriate public private: „De ce nu în construcția unui spital?”

„Se administrează privat, înțelegeți?”, a intervenit deputatul PNL.

Întrebat cum poate aduce profit construcția unui spital în acest context, Fifor a răspuns că „nu despre asta este vorba”. „Randamentul era unul care putea fi îmbunătățit”, a completat el.

În ceea ce privește majorarea capitalului, fapt ce ar duce la retragerea administratorilor de pensii din România, Fifor a negat că acest lucru se va întâmpla.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Administratorii fondurilor care au grijă de cele 48 de miliarde de lei de la Pilonul II de pensii ar putea pleca din România, din cauza prevederilor din Ordonanța 114/2018, prin care Guvernul le-a redus comisioanele de administrare și i-a obligat să aducă 800 de milioane de euro în România pentru a crește capitalul.

Citeşte şi: Cum sunt mințite femeile din România să nască prin cezariană, pentru șpagă, prin boli inventate! La spitalul doctorului fals, rata naşterilor prin cezariană e de 86%, față de 36% media națională

Close
Închide
  Close