Mergi direct la conținut »
Teodorovici, despre taxa pe autostrăzi: "Aşa se întreţin drumurile"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Teodorovici, despre taxa pe autostrăzi: "Aşa se întreţin drumurile"

Teodorovici, despre taxa pe autostrăzi: „Aşa se întreţin drumurile”

Ministrul Finanțelor a vorbit despre taxele pe autostrăzi, într-o emisiune la TVR, afirmând că acestea se plătesc și în alte țări, dar și că așa se procedează în cazul parteneriatelor public-private.

Eugen Teodorovici a declarat că specialiștii din Ministerul Transporturilor vor fi cei care vor stabili o eventuală taxă pentru autostrăzi, iar propunerea acestora va fi luată în discuţie de Ministerul Finanţelor Publice.

„Afară nu se plăteşte nicio taxă pentru trecerea de pod sau pe o autostradă? Aşa se întreţin drumurile, infrastructura aşa se întreţine! De unde se întreţine ea? Bani de unde?”, a declarat ministrul Finanţelor, când a fost întrebat dacă susține introducerea taxei pe autostrăzi, potrivit Digi24.

Ministrul Finanețelor a adăugat că, până la sfârşitul acestui an, se vor atribui cele mai multe contracte pentru construcţia de autostrăzi.

„Au fost anunţuri şi la nivel de Guvern, până la final de an se vor atribui o mare parte din aceste contracte importante. (…) Nu o să vină un privat să-ţi facă o investiţie să ia banii în 50 de ani”, a mai spus Teodorovici.


Citește și:

Liviu Pop, despre greșeala din manualul de clasa I: „12 poate fi mai mare decât 16, depine cum privești”

Close
Închide
  Close