De Mihai Niculescu,

Familia preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, comuna Măgireşti (Bacău) și-a condus fiica pe ultimul drum joi, 3 octombrie. Copila a murit duminică, după o grea suferință, iar ca o ironie a sorții, chiar în acea zi sora ei mai mică împlinea două luni, relatează adevarul.ro.

Fata a fost înmormântată departe de locul natal, în cimitirul mănăstirii Paltin, de la Petru Vodă (judeţul Neamţ). În lăcaşul de maici adolescenta obişnuia să-şi petreacă vacanţele în ultimii ani.

Teodorei era cea mai mare din cei cinci copii, doi băieţi şi trei fete, ai familiei preotului Stamate.

În ultimii doi ani, Teodora s-a luptat cu o boală groaznică, o formă rară de cancer osos (Sarcom Ewing), dar în ultimele zile de viaţă a avut puterea de a-şi consola părinţii şi pe fraţii ei şi, în plus, le-a dat şi câteva sfaturi.

Preotul Stamate a dat vestea morții Teodorei duminică, 29 septembrie, pe Facebook. El a dezvăluit şi ultimele dorinţe exprimate pe patul de moarte de Teodora. Ea a vrut să fie înmormântată îmbrăcată în straie populare, aşa cum îi plăcea să le poarte cu diferite ocazii.

„A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamţ, acolo unde de câţiva ani mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de maici. Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc. A dat fiecărui frăţior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinţii mulţumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea şi cerându-şi iertare de la toţi“, a scris părintele Stamate.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

„Iartă-ne Teodora”

Din 2017, de când a primit cumplitul diagnostic, pentru Teodora au fost organizate campanii de strângere de fonduri la care au contribuit oameni simpli, agenţi economici, iar Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a acordat familiei fetei un sprijin financiar de 50.000 lei.

Preotul Stamate a mai relatat că fiica lui a vrut de pe patul de moarte să le mulțumească tuturor binefăcătorilor ei.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

„M-a întrebat cum va putea să mulţumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o şi s-au rugat pentru ea…I-am zis că, făcând şi ea acelaşi lucru pentru toţi…Şi aşa… împăcata cu toţi, cu sine şi cu Dumnezeu în timpul slujbei sfântului Maslu după prima Evanghelie s-a stins în tăcere dăruindu-ne o ultimă lacrimă ce-i curgea din ochişor“, a mai scris tatăl adolescentei.

Vestea morţii Teodorei l-a impresionat şi pe Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care i-a dedicat o poezie intitulată „Iartă-ne Teodora!“.

„De ce s-au întâmplat acestea, numai singur Dumnezeu ştie! A dorit să mai adauge un suflet curat în ceata celor ce, prin curăţie, au câştigat Împărăţia Sa. A dorit să o ferească de răutăţile acestei lumi nedrepte, pentru a se bucura de frumuseţea lumii celor drepţi…A dorit Domnul să o rupă de pe pământ pentru a o răsădi în Rai“ a mai scris Arhiepiscopul Romanului.

Citeşte şi:

Documente | Conducerea școlii dintr-un sat din Galați e acuzată că face bani pe spatele copiilor săraci. Refuzi să dai bani pe meditații, ești amenințat cu repetenția!

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

Înainte de Greta a fost Severn! Acum trei decenii, o canadiancă de 12 ani le cerea socoteală liderilor lumii la un eveniment al Națiunilor Unite

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați